Pivnica u srpskom gradu stavila ključ u bravu zbog propusnica: "Vidimo se kad ovo prođe"

Objava je na FB dobila više od 900 lajkova, a šerovana je preko 550 puta

Ova čaša podseća na vrstu „tulip”, koja se koristi za belgijske ejlove, ali je verovatnije „snifter”, iz koje se, pored belgijskih piva, piju i imperijalni staut, dupla IPA, pšenička ili voćna piva, itd. Foto: Freepik

Uveliko je na snazi kontrola kovid propusnica, a ugostitelje, osim nedostatka radnika, muče i brojna pitanja poput toga da li je zakonski ili diskriminišuće ako pitaju zaposlene da li su vakcinisani?

Takođe, mnogi su u startu zauzeli oštriji stav prema samoj meri koja je podrazumevala da se kovid propusnice u lokalima sa živom muzikom traže nakon 22 sata, a onda nakon 20 časova, smatrajući da ugostiteljska mesta nisu jedina gde se kovid može širiti.

Tačnije, nekoliko njih je istaklo da "kafići, kafane i restorani nisu žarišta korone".

Pisali smo o tome smeju li ugostitelji da traže vakcinu radnicima zbog kovid propusnica i mogu li nevakcinisani da dobiju otkaz, ali i o tome da su neki lokali, recimo, u Novom Sadu - odmah na početku stavili ključ u bravu.

Neki su solidarni, nekima se ne isplati praktikovanje ove mere s finansijske i poslovne strane, a jedan kafić je nedavno poslao jasnu poruku da su "kod njih svi jednaki"To, zapravo, nije njihov odgovor na prvobitnu meru koja je podrazumevala traženje propusnice nakon 22h, već na potonju meru koja se odnosi na novo "radno vreme" (od 20 časova pa do zatvaranja lokala).

Ovakvi slučajevi samo "isplivavaju", i o tome najpre čitamo na društvenim mrežama, poput Fejsbuka. Ovoga puta u centru zbivanja je pivnica iz Šapca, koja je od 8. novembra prestala s radom. Kažu da će nastaviti "kada mere prođu".

- Sačekaćemo da sve ovo prođe i da se kao normalni ljudi ponovo družimo. Ko ima potrebu da se vakciniše, neka to i uradi, ko ne želi neka ostane nevakcinisan. Nemojte dozvoliti da nas zavade. Misli svojom glavom! - stoji u Fejsbuk objavi ovog ugostiteljskog objekta.

Objava je na FB dobila više od 900 lajkova, šerovana je preko 550 puta, a izazvala je i različite komentare. Takođe, post slične sadržine podeljen je na zvaničnoj FB stranici pivnice nekoliko dana ranije, odnosno 4. novembra.

Kakav je vaš stav o meri vezanoj za kovid propusnice i ugostiteljske objekte? Da li ste saglasni sa stavom nekih lokala da prekinu rad dok su ove mere na snazi? Pišite nam u komentarima.

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

(Telegraf Biznis)