Krenula sezona na Kopaoniku: Tri pića 1.000, pet ćevapa 1.200 dinara

U toku je zimska sezona na domaćim planinama, a redovi koje pravi skijaši su ogromni. Dakle, turista definitivno ne manjka

Foto: Marko Jovanović, Shutterstock

Pre neki dan je bio ski opening na Kopaoniku, te je i ove godine primetan ogroman broj turista i skijaša. Osoblje u restoranima i kafićima je uslužno i ljubazno, ali su cene poprilične.

S jedne strane je razumljivo da cene budu više, jer stanovnici Kopaonika i okolnih mesta žive od sezonskog turizma i ugostiteljstva, posebno imajući u vidu da je ova planina najposećenija zima.

Taj period, međutim, traje. Od decembra do kraja marta Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na samim stazama ili omiljeni skijašima - "drže" visoke cene u odnosu na objekte koji su malo izolovani, pa čak i u odnosu na Beograd.

Primera radi, u jednom takvom kafiću, račun za dve rakije i jedan kapućino bio je 980 dinara. Oko 20 dinara manje je bio račun za ista tri pića, plus ručak (pola porcije jagnjetine sa lepinjom), u poznatom restoranu blizu Kopaonika.

Takođe, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (pet ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu - ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čak 1.000 dinara.

Maltene svuda ćete tri pića u proseku platiti 1.000 dinara: kuvano vino je oko 300, kapućino i espreso idu čak do 280 dinara... Osim toga, u atraktivnim buticima, sa ski i sportskom opremom, nema nikakvih sniženja, pa se pripremite na priličan trošak ako vam nešto zafali.

Da li ste trenutno negde na zimovanju i kakve su cene smeštaja i hrane? Pišite nam u komentarima. Pošaljite nam Vaše fotografije mesta i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)