Mađarski proizvođač aviona Magnus Aircraft otvorio firmu u Srbiji

Matična mađarska kompanija, specijalizovana za proizvodnju lakih sportskih aviona, Magnus Aircraft je multinacionalna kompanija sa sedištem u Pečuju

Foto: Shutterstock

Mađarska kompanija Magnus Aircraft nastavila je da širi svoje poslovanje u regionu otvaranjem predstavništva za Srbiju. Novootvorena kompanija u Srbiji nosi naziv Magnus Balkan a njena direktorka biće Dragana Kostadinović kojoj je ovo drugi angažman u nekoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom letelica.

Ovim korakom bićemo u mogućnosti da se intenzivnije posvetimo tržištu Srbije, ali i celog regiona. Plan je da naša zemlja bude centar operacija i glavna lokacija za poslovni razvoj, podršku već postojećim ali i budućim vlasnicima naših letelica i druge aktivnosti, kako za Srbiju, tako i za region Balkana – kazala je Kostadinović.

Matična mađarska kompanija, specijalizovana za proizvodnju lakih sportskih aviona, Magnus Aircraft je multinacionalna kompanija sa sedištem u Pečuju. Glavni proizvod kompanije trenutno je Fusion 212, kao i nova, naprednija verzija Fusion 213 koja je u procesu LSA sertifikacije po EASA standardima, prenosi Tango six.

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)