"Sečenje pice se dodatno naplaćuje": Vlasnik objasnio i zašto, da li je u pravu? (ANKETA)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova usluga se u jednoj piceriji u Zagrebu naplaćuje 80 dinara

Foto: Unsplash

Jedna Zagrepčanka neprijatno se iznenadila u popularnoj piceriji na Vukomercu, kada su joj na molbu da se iseče pica na delove, odgovorili da se "takva usluga dodatno naplaćuje".

Zbunjena odgovorom, žena je pristala da se naplati usluga, ali definitivno nije izašla zadovoljna.

- Stvarno imaju fine pice i jako se trude, no nakon što sam zamolila da nam iseku pice, rekli su da je to usluga koja se dodatno plaća. Znači usluga je 5 kuna (oko 80 dinara), što možete videti i na računu. Ovo je nonsens, zar nije logičnije podignuti cenu pice kako se ljudi ne bi osećali loše - upitala je ova Zagrepčanka, a prenosi Index.hr.

Uz komentar je redakciji prosledila i račun iz picerije, na kojem se zaista vidi da je usluga sečenja dve pice naplaćena 10 kuna (oko 160 dinara).

Nakon komentara nezadovoljne mušterije, oglasio se i vlasnik picerije Denis Glavač koji se objasnio za Index.hr zašto naplaćuje ovu uslugu.

Prenosimo njegov odgovor u celosti:

- S obzirom da smo objavljeni na portalu kao omražena picerija koja naplaćuje rezanje pice 5 kuna, dozvolite nam da za navedeno iznesemo svoje razloge. Za početak, jeste li ikada naručili ćevape, zagrebački, bečki i nakon što su posluženi na sto vratili ih u kuhinju da vam se isto nareže? Mi smo italijanska picerija koja ulaže puno truda, rada i znanja u naš proizvod koji je jedinstven u Hrvatskoj u smislu različitosti namirnica i balansiranju ukusa - rekao je Glavač i nastavio:

- Svaka naša pica za jednu je osobu, uz nju se dobije pribor za jelo, što bi značilo da se ona kao i svako drugo jelo u drugom restoranu jede viljuškom i nožem, ne rukama, ne prstima... Takođe, na nekim našim picama se nalaze namirnice (npr. školjke) koje je nemoguće rezati, nego tek prilikom konzumacije. Problem proizlazi iz navika ljudi u Hrvatskoj koji su naučeni i odgojeni da budu usluženi po svim standardima, kriterijumima i željama, a da naravno sve te dodatne usluge budu besplatne.

Šta biste vi uradili da se nađete u situaciji ove Zagrepčanke?

Takođe, ističe da je svakom gostu predočeno unapred da se ova usluga dodatno naplaćuje i transparentno je navedena na računu-

- Taj isti gost je pristao da plati tu uslugu radije nego da picu iseče sam. Dakle, najlakše i najbezbolnije bi bilo podignuti cenu pice za 5 kn i ne imati loše recenzije zbog '5 kuna za rezanje pice', ali nadamo se da su ljudi shvatili poentu ovih 5 kuna", stoji u odgovoru.

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

(Telegraf Biznis)