Imamo "pobednika"? Daje 1.700 evra mesečno za život u perionici veša, samo da bi živeo u ovom gradu

Ovaj 27-godišnjak je, inače, odrastao u komuni u Teksasu, tako ova neobična potrebna možda i nije toliko čudna

Foto: Shutterstock

Sampson Dal je odlučio da iznajmi staru perionicu veša, kao svoj novi, potencijalni stan, samo da bi živeo u Njujorku.

To "zadovoljstvo" ga košta 1.850 dolara (oko 1.700 evra) mesečno, a perionicu veša je izabrao jer je video kao "odličan prostor za rad". Uselio se mesec dana kasnije, iako njegova devojka smatra da mu je novi dom - "odvratan".

Inače, opšte je poznato da u gusto naseljenim gradovima Amerike, poput Njujorka, Los Anđelesa, Čikaga, ljudi u zgradama nemaju svoje mašine za pranje i sušenje veša, već odlaze u posebnu prostoriju za to. U ruralnim sredinama je, pak, drugačije.

Sve u svemu, perionice veša "na svakom koraku" nisu retkost u Velikoj jabuci, ali je raritet da se neko skući u njima.

Prema pisanju CNBC, 27-godišnjem dizajneru produkcije iz SAD nije prvi put da živi ovako - neobično. Prethodno je u Čikagu stanovao u skladištu.

- Nekako mi je moralnije kada se useliš u prostor koji je godinama prazan, nego kada uzmeš stan u nekom stambenom naselju koji ti nije poznat.

Dal je pronašao svoj "mali raj" u Kvinsu, i to 2019. godine preko foruma na internetu. Zanimljivo, nije prvi stanar u ovoj perionici veša. Prethodni je čak dodao malu kuhinju, sa sudoperom, pločom za kuvanje i rernom.

Inače, peronica nije bila u funkciji od 2005. Kada se prvi put preselio tu, u martu 2019, kirija je bila 1.750 dolara, a platio je dva meseca unapred i depozit od 875 dolara. Godine 2021. njegova kirija je porasla na 1850 dolara, a u proseku plaća još 120 dolara za struju i 60 dolara za internet.

Za Dala, njegov omiljeni deo stanovanja u nekadašnjoj perionici je osećaj zajedništva, koji mu pružaju komšije, jer ga sve to podseća na detinjstvo. Ovaj 27-godišnjak je, inače, odrastao u komuni u Teksasu, tako ova neobična potrebna možda i nije toliko čudna.

Video: Tijana nam otkriva kako graditi karijeru u Beogradu, a kako u Njujorku i šta je human design?

(Telegraf Biznis)