Upali smo u pogon poznate srpske kompanije za proizvodnju hrane: Bili smo zapanjeni onim što smo pronašli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je idealno mesto za radoznale

Firma "Friends and Plants" nastala je iz želje da se tržištu Srbije ponudi nov način ishrane, prilagođen ritmu današnjeg života.

Njima je na prvom mestu kvalitetan, ukusan i zdrav obork, o čemu svedoči 11 jela koja se svakodnevno zanatski pripremaju po specijalnim receptima.

Zdravo, a veoma ukusno, idealan je opis obroka koji se nalaze u praktičnim pakovanjima modernog dizajna.

S obzirom na to da smo bili veoma radoznali, "upali"  u  samu proizvodnju veganske hrane i već na ulazu smo  zatekli odlično raspoložene zaposlene koji su nas ljubazno ugostili. Kako su istakli, ovo je za njih veliki izazov, ali i prelepo provedenih 8 sati dnevno jer osim što uživaju u pripremi hrane, oni doprinose na taj način ekologiji jer šire ideju o benefitima koje ishrana na bazi celovitih delova biljaka ima kako po zdravlje čoveka, tako i po zdravlje planete.

Na "vrhu" firme nalaze se Tamara i Emilija, prijateljice, koje su se upoznale još na fakultetu. Zajedničku ideju o započinjaju biznisa realizovale se ubrzo,a nakon nešto više od godinu dana, veoma su zadovoljne dosadašnjim razvojem i prijemom od strane potrošača.

Ono što je karakteristično za sva jela u "Friends and plants-u" jeste to da ne sadrže nijednu namirnicu životinjskog porekla i imaju savršen ukus, što nam je bio pravi šok jer u Srbiji gotova sva jela sadrže životinjske proizvode, a najviše meso. 

U proizvodnji koju je obišla ekipa Telegrafa, osim nasmejanih radnika, uočili smo da nema mesa, sireva, jaja... A svaka prostorija miriše na raznovrsne začina koje ova firma troši u velikim količinama.

Prođite zajedno sa nama kroz zanatsku proizvodnju veganske hrane, pogledajte video na početku teksta.

(Telegraf.rs/PR)