Bil Gejts rezervisao luks restoran samo za sebe, pa sledećim potezom iznenadio kuvara
Milijarder je posetio nagrađivani restoran u Barseloni, ostavljajući sve zbunjene njegovim izborom
Kada su u pitanju ekscentrične preferencije u ishrani među milijarderima, jedno ime se ističe - Bil Gejts. Uprkos njegovom bogatstvu, Gejts voli jednstavnost u ishrani, pogotovo kada je reč o ručku - poznat je po svojoj ljubavi prema čizburgerima.
- Ako dobijete mesto za ručak sa Bilom, ješćete burgere. Neko će uvek biti poslat da uzme hranu u Mekdonaldsu. Takođe, Bil je veliki ljubitelj dijetalne koka-kole - rekao je direktor njegove fondacije Džoi Cerel, u jednom od intervjua.
- Tokom dana mogu da ih popijem tri ili četiri - napisao je on na svom blogu 2014. godine.
Milijarderova ljubav prema gaziranom napitku prevazilazi čak i najprestižnija restoranska jela. Čuveni španski kuvar sa Mišlenovom zvezdicom Jordi Kruz nedavno se prisetio neobičnog susreta sa Gejtsom. Milijarder je posetio nagrađivani restoran u Barseloni, ostavljajući sve zbunjene njegovim izborom.
- Bil je rezervisao ceo restoran samo za njega. I znaš li šta je uradio? Naručio je dijetalnu kolu i vratio se u svoj avion - ispričao je on.
Prema Kruzu, Gejts je rezervisao restoran puna dva dana, i dok je njegova pratnja uživala u kulinarskim užicima ABaC-a, Gejts se odlučio za sok.
Degustacijski meni restorana od 313 dolara sadrži ekstravagantna jela poput umućenog putera od lešnika sa korama hleba i kavijara, foie grasom, susamom i sosom od crnog mola, zajedno sa ponudom deserta zvanog "globus lizalica", jagodama u mlečnoj čokoladi i tonka pasuljem.
- Postoje ljudi koji imaju novac, ali su pomalo umorni od svega. Oni vrednuju stvari manje - zaključio je Kruz.
(Telegraf Biznis