Ko je Ambani koji živi u vili koja košta skoro kao Bakingemska palata? Rijana i Bijonse "tezgare" kod njega

D. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambanijevi ne vole samo glamurozna slavlja, te njihova "vila" Antilia u Mumbaju je druga najskuplja privatna kuća na svetu – samo je Bakingemska palata skuplja

Foto: Indranil Aditya/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bogatstvo Mukeša Ambanija, koji se nalazi na čelu "Rilajens Indastri", procenjuje se na 115 milijardi dolara, pokazuju podaci sa Forbsove liste najbogatijih ljudi sveta.

Grupacija sa sedištem u Mumbaju je najveća privatna kompanija u Indiji, a glavne oblasti poslovanja su petrohemija i tekstil. Ipak, bogatstvu ove porodice doprinosi i ekskluzivan ugovor koji je potpisala sa Diznijem.

Očekuje se da će do kraja 2024, eventualno početka 2025. godine biti stvorena medijska kompanija vredna 8,5 milijardi dolara, koja će se sastojati od najmanje 98 zabavnih i sportskih kanala, kao i dve platforme za striming.

Ambanijevi ne vole samo da budu glamurozni kada slave, te njihova "vila" Antilia u Mumbaju (Indija) je druga najskuplja privatna kuća na svetu – samo je Bakingemska palata skuplja! Za cenu od oko 2 milijarde evra, rezidencija nudi, između ostalog, snežnu sobu (po želji ima i snežnih padavina), sladoledarnicu, tri heliodroma, garažu za 168 automobila. Domom upravlja oko 600 zaposlenih.

Najbogatiji čovek Indije Mukeš Ambani je za venčanje svog najmlađeg sina Ananta Ambanija i Radiku Merčant potrošio više nego za svadbu svoje kćerke, na kojoj je nastupila Bijonse. Pevač Džastin Biber priključio se nizu međunarodnih zvezda koje su nastupile na zabavi priređenoj za sina najbogatijeg čoveka Indije i njegovu buduću suprugu, koji uskoro treba da se venčaju, prenosi danas BBC.

Na prvoj zabavi koju je bogati par priredio uoči svog venčanja nastupila je Rijana, dok su na drugoj, tokom krstarenja Mediteranom, pevali Kejti Peri, Bekstrit bojz i italijanski tenor Andrea Bočeli.

Još nije poznato koja zvezda će nastupiti na samom venčanju predstojećeg vikenda, a društvenim mrežama se širi informacija da bi to mogla biti Adel.

(Telegraf.rs)