Naš put: Od prve prodavnice do velikog srca zajednice

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi smo svesni koliko igra može biti važna za razvoj i odrastanje. Od prvih koraka, Dexyco se trudio da razume potrebe dece i roditelja, istražujući različite kulture i tržišta

Foto: Promo/ Marina Gligorić

Taj pažljiv pristup omogućio je kompaniji da raste i jača veze sa svojim kupcima. S vremenom se tim širio, a ponuda se razvijala; danas, mogu da se pohvale brojnim kategorijama proizvoda – od bebi opreme, dečije garderobe, obuće, do knjiga i školskog pribora.

-Kad se osvrnemo na naše poslovne početke, shvatamo koliko je naša priča posebna. Počeli smo kao mala prodavnica igračaka, vođeni željom da doprinosimo srećnim trenucima u životu dece i njihovih roditelja. Danas, ponosno možemo reći da smo vodeća kompanija za uvoz i distribuciju igračaka i dečije opreme na Balkanu, ali da je naša misija pre svega ostala ista – stvoriti svet ispunjen igrom, maštom i ljubavlju - navodi Nikola Vučićević, generalni direktor DexyCo grupacije.

Vođeni osnovnom idejom da svako dete zaslužuje bezbrižno detinjstvo ispunjeno igrom i radošću Dexyco je stvorio dozu poverenja koja dolazi do srži svake porodice. Zahvaljujući stalnom procesu unapređivanja, kompanija može da se pohvali ulogom ovlašćenog zastupnika za brojne ugledne brendove, kao što su Hasbro, LEGO, MGA, Spin Master i mnogi drugi. Uz to, Dexyco zajednica raste; od 2007. godine otvoreno je 46 prodavnica u 21 gradu širom Srbije, pružajući deci i njihovim porodicama ne samo proizvode, već i osmeh na licu.

Foto: Promo

Ali priča ne ostaje samo u granicama Srbije. Godine 2012, Dexyco je zakoračio i u Sloveniju, a zatim i u Bosnu i Hercegovinu, otvarajući specijalizovane prodavnice koje su donеlе širi asortiman kvalitetnih proizvoda. Kao rezultat toga, kompanija je postala prepoznatljiv sinonim za poverenje i odličan kvalitet.

Danas, Dexyco tim čini više od 600 posvećenih ljudi, vođenih istom misijom – osigurati da svako detinjstvo bude ispunjeno radošću i kreativnošću. Motivacija i snažna želja da unaprede detinjstvo i obezbede sigurnu igru pokreću Dexyco tim, koji deluje na osnovu zajedničkih vrednosti kao što su fer play, integritet, inovativnost, angažovanost i odgovornost prema zajednici.

Foto: Promo

Osluškujući potrebe tržišta i praćenjem trendova, kompanija se kontinuirano unapređuje, a time doprinosi razvoju tržišta. Stabilnost i stručnost zaposlenih, najvažnije su karakteristike koje doprinose poboljšanju kvaliteta usluge, poverenja kupaca, bezbednosti i inovativnosti.

Sa ciljem da svaka igračka donese inspiraciju i osmeh, a uz viziju o oplemenjivanju sveta kroz igru, Dexyco neprekidno unosi radost i svetlost u živote mnogih. Kako u kompaniji ističu zahvalni su svima koji su postali deo njihove priče jer zajedno, teže ostvarenju svake dečje maštarije i stvaranju bezbrižnog okruženja, jer u Dexyco-u veruju da je svaka igra priča koju vredi ispričati.

(Telegraf.rs/PR)