Rusi spremaju listu sa zabranjenim sirovinama za neprijateljske zemlje? Putin spomenuo uranijum, titanijum…

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski predsednik je 11. septembra naložio vladi da analizira mogućnost ograničenja isporuke ali naglašavajući da odluku ne treba doneti u brzini

Foto: Tanjug/AP

Rusija će pripremiti listu sirovina zabranjenih za izvoz u zemlje koje smatra neprijateljskim, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.

Prema njegovim rečima, zabrana će obuhvatiti "prilično veliku listu proizvoda koji su danas traženi na svetskim tržištima", a među njima će biti kako minerali, tako i energenti, prenosi Komersant.

On je dodao da vlada analizira izvodljivost zabrane izvoza kako bi ruske industrije nastavile da se razvijaju bez poteškoća zbog ovih ograničenja.

- Postoji konkretna analiza situacije na svetskim tržištima i mogućnosti Rusije. Relevantni predlozi će biti pripremljeni u bliskoj budućnosti - rekao je Novak na marginama Ruske nedelje energetike (REW) koja se održava u Moskvi do 28. septembra.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 11. septembra naložio vladi da analizira mogućnost ograničenja isporuke uranijuma, nikla i titanijuma na inostrana tržišta.

On je tada dodao da ne treba žuriti sa ovim zabranama da se ne bi naštetilo ekonomskom razvoju Rusije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)