Potpisan Sveobuhvatni sporazum o ekonomskom partnerstvu između Vlade Republike Srbije i Vlade UAE

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima"

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Na svojoj Instagram stranici Vučić je naveo da je svaki susret sa prijateljem bin Zajeda al Nahjana za njega poseban, jer uvek otvori još jedno novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje.

- Danas smo zajedno prisustvovali potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji za nas predstavlja ogroman uspeh, ali i veliku odgovornost - naveo je Vučić.

Istakao je da je ovaj Sporazum ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze.

- Kao i uvek, razgovarali smo o svim temama – od bilateralnih odnosa, situacije u regionu, saradnje u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije, do jačanja razmene u sferi nauke i inovcija, medicine i razvoja novih tehnologija budućnosti - napisao je Vučić.

Dodao je da je sa ponosom istakao i najnoviji uspeh Srbije – investicioni rejting koji šalje glasnu poruku investitorima da dođu u Srbiju, zemlju u koju je, kako kaže, šeik bin Zajeda al Nahjana verovao i kada mnogi drugi nisu.

- Ljudi koji iskreno vole našu Srbiju razlikuju se od drugih upravo po tome što sa nama dele iskrenu radost zbog uspeha, u kojem su i sami dobrim delom učestvovali davanjem podrške i verom u našu zemlju i ljude, kada je to bilo teško ili gotovo nezamislivo. Zato je za Srbiju čast i imperativ da ostane posvećena jačanju bratskog partnerstva sa UAE - zaključio je Vučić.

(Telegraf Biznis)