Ratan Tata na intenzivnoj nezi

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

On je počasni predsednik jednog od najvećih indijskih konglomerata, Tata Sons

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia

Ratan Tata, počasni predsednik jednog od najvećih indijskih konglomerata, Tata Sons, u kritičnom je stanju na intenzivnoj nezi u bolnici u Mumbaiju, izjavila su dva izvora bliska situaciji za Reuters. Ratan, 86-godišnjak koji je vodio Tata Sons više od 20 godina i zaslužan je za širenje i diversifikaciju kompanije, rekao je u ponedeljak da prolazi rutinske medicinske preglede zbog svog uzrasta i povezanih zdravstvenih stanja.

Izvori, od kojih je jedan blizak porodici Tata, a oboje imaju direktno saznanje o njegovom zdravstvenom stanju, nisu dali dodatne detalje o prirodi njegove bolesti. Tata je primljen u bolnicu Breach Candy u Mumbaiju, rekli su.

U saopštenju objavljenom na njegovim profilima na društvenim mrežama u ponedeljak, Tata je rekao da se dobro oseća i da nema razloga za brigu. Tata nije toliko aktivan u svakodnevnom vođenju grupe kao nekada, ali ga rukovodstvo Tata Sons konsultuje o važnim odlukama, rekao je jedan viši izvršni direktor kompanije za Reuters. Ipak, uključen je u vođenje Tata Trusts, filantropske organizacije koju vodi grupa, čiji je predsednik.

Tata takođe sedi u međunarodnim savetodavnim odborima kompanija Mitsubishi Corporation i JP Morgan Chase, prema njegovom profilu na vebu Tata Sons. Tata je postao predsednik konglomerata koji se bavi automobilskom i čeličnom industrijom 1991. godine i vodio je grupu koju je osnovao njegov prapradeda pre više od stotinu godina sve do 2012. godine. Osnovao je telekomunikacionu kompaniju Tata Teleservices 1996. godine i javno ponudio IT kompaniju Tata Consultancy Services 2004. godine.

(Telegraf Biznis)