Snažne reči Džeka Dorsija: "Ja sam odgovoran za ove otkaze u Tviteru, prebrzo sam..."

Otkako je Mask preuzeo kompaniju, usledila je prava "bura" na mreži i u samom Tviteru

Foto: JIM WATSON / AFP / Profimedia

Suosnivač Tvitera i bivši izvršni direktor, Džek Dorsi, izvinio se zbog tekućih otpuštanja u kompaniji.

Otpuštanja, koja su već pogodila 50% radne snage Tvitera, usledila su nakon što je milijarder Ilon Mask kupio ovu platformu društvenih medija za 44 milijarde dolara. Otkazi nisu usledili samo u SAD, već i u Nemačkoj.

"Ljudi u Tviteru, prošli i sadašnji, jaki su i otporni. Oni će uvek naći način, bez obzira koliko je težak trenutak. Shvatam da su mnogi ljuti na mene. Ja sam odgovoran zašto su svi u ovoj situaciji: prebrzo sam uvećao obim kompanije. Izvinjavam se zbog toga", rekao je Dorsi u tvitu.

Dodao je i da je "zahvalan svima i da voli sve koji su ikada radili na Tviteru".

Međutim, priznao je da nije očekivao da će takva osećanja biti obostrana "u ovom trenutku ili ikada".

Iskreno izvinjenje bivšeg izvršnog direktora, koji je podneo ostavku prošle godine, usledilo je nakon medijskih izveštaja koji sugerišu da su "svi" u Tviteru krivili Dorsija za previranja nakon preuzimanja.

- Džeka mrze na Tviteru - rekao je anonimni izvor za Njujork Post i dodao: "Krive ga za ono što se desilo sa Ilonom koji je preuzeo kompaniju".

- Kompanija nije porasla jer se Džek motao okolo u svom avionu, sa modelima. Ali, niko nije pisao o tome kakva je katastrofa bila u kompaniji jer svi obožavaju Dorsija i misle da je on sledeći Stiv Džobs - dodao je izvor.

Tviter je zapošljavao oko 7.500 u trenutku preuzimanja. "Otpuštanja su bila jedina održiva opcija", objasnio je Mask, navodeći ogromne gubitke koje kompanija beleži.

"Što se tiče smanjenja snage Tvitera, nažalost, nema izbora kada kompanija gubi više od 4 miliona dolara dnevno. Svima koji su dobili otkaz, ponuđeno je 3 meseca otpremnine, što je 50 odsto više od zakonski propisane", napisao je najbogatiji čovek sveta u petak na Tviteru.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)