Bliži se odlazak tri velike teh kompanije iz Rusije

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Maloprodajni partneri stranih proizvođača do sada nisu zatvarali radnje da bi izbegli kazne za prevremeni raskid ugovora

Foto: Pixabay/opsa

Preostale prodavnice tehnoloških kompanija El-Dži (LG), Boš i Soni u Rusiji se postepeno zatvaraju i rasprodaju preostalu robu, a na njihovom mestu se već otvaraju radnje kompanija iz Turske i Kine, prenosi Komersant pozivajući se na anonimni upućeni izvor.

Maloprodajni partneri pomenutih stranih proizvođača do sada nisu zatvarali radnje da bi izbegli kazne za prevremeni raskid ugovora.

- Kompanijama se u takvim slučajevima često izriču novčane kazne, tako da se firmama koje odlaze više isplati da sačekaju da ugovor istekne - objasnio je izvor lista Komersant.

Tehnička podrška južnokorejskog brenda LG saopštila je da su sve prodavnice u Rusiji zatvorene "zbog zastoja u snabdevanju".

Tri maloprodajna objekta kompanije Soni u Moskvi ostaće otvorena do leta da bi rasprodala zalihe.

Regionalna direktorka odeljenja za trgovinu nekretninama NF grupe Jevgenija Hakberdijeva smatra da će roba iz Kine i drugih zemalja lako zameniti firme koje odlaze sa ruskog tržišta, prenosi RIA Novosti.

(Telegraf Biznis/Tanjug)