Lepa vest za poslodavce: 38 mladih žena uskoro dobija sertifikat za poslove negovateljice

Besplatni kurs za samohrane majke počeo je danas i trajaće do 01. novembra 2021, a nakon obuke kandidatkinje će dobiti sertifikate za posao negovateljica

U eri u kojoj u Srbiji, ali i u svetu samohrane majke sve teže mogu da dođu do posla, a posao negovateljica je postao deficitaran i na našem, ali i na svetskom tržištu rada, Nova inicijativa mladih za bolju budućnost rešila je, da uz podršku Ministarstva omladine i sporta,  Centra za obrazovanje "Braća Stamenković" i socijalne ustanove "Alta Vista" organizuje obuku i reši dva problema odjednom.

Reč je o besplatnom kursu za samohrane majke, koji je počeo danas i trajaće do 01. novembra 2021, a nakon obuke kandidatkinje će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Teoretski deo obuke obavlja se u prostorijama  Centra za obrazovanje "Braća Stamenković", dok se praktična obuka realizuje u socijalnoj ustanovi "Alta Vista", u kojoj profesionalno osoblje na najbolji način prenosi svoja iskustva vezana za ovo, veoma delikatno zanimanje.

Foto: Telegraf.rs

- Manjak obrazovnog kadra često ne može da pokrije sve veću potražnju poslodavca za negovateljicama, a samohrane majke do 35 godina starosti sreću se sa drugom vrstom problema, ato je teško pronalaženje posla u njihovoj struci, kaže za Telegraf Biznis direktor Centra za obrazovanje "Braća Stamenković", Veljko Stojiljković, i dodaje:

- Upravo zbog toga smo i u ovoj akciji partneri Nove inicijative mladih za bolju budućnost, kako bismo pomogli da jedno od najtraženijih zanimanja u Srbiji uskoro dobije čak 38 vrednih "pojačanja", koje će odmah moći da pronađu zaposlenje u "timovima" socijalnih ustanova i staračkim domovima širom Srbije, zaključuje Stojiljković uz još jednu zahvalnost Ministarstvu za omladinu i sport.

Telegraf Biznis