"Pogledajte šta mi je ostavio podstanar. Ne treba uzimati jedan, već tri depozita!"

Jedna stanodavka iz Zagreba kaže da već mesec dana ne može da dovede stvari u red

Foto: Shutterstock

Nažalost, nije mali broj onih koji se odluče za izdavanje stana, a onda se gorko pokaju.

Podstanari im doslovno urnišu stan, demoliraju ga, ispune smećem, zanemare higijenu, i to nema veze s tim koliko dugo ga rentiraju. Neki uspeju da naprave haos za svega nekoliko dana.

Zarad poštovanja privatnosti, vlasnici stanova izbegavaju da "banu" kod podstanara, uglavnom se sa njima o svemu dogovaraju telefonom... A onda, neretko dođe do neprijatnog iznenađenja.

Upravo to se dogodilo jednoj stanodavki iz Zagreba koja kaže da već mesec dana ne može da dovede stvari u red.

Ona je na svom Fejsbuku, u grupi "Crna lista najmodavaca i najmoprimaca", objavila fotografije nereda koji je za sobom ostavio njen podstanar. Uz fotografije je objavila i upozorenje ostalim stanodavcima, preneo je portal net.hr.

"Dragi stanodavci pazite se M*** B***. Bio je kod mene podstanar (Zagreb), za 10 meseci nije očistio stan. Naneo mi je štetu da ja već mesec dana ne mogu da sredim stan. Ušao je u čist stan, a iza sebe ostavio haos. Staviću slike pre i posle", napisala je ova žena i dodala:

"Nije platio poslednji zakup i režije, i gospodin bi da mu se vrati depozit. Da ne pričam kako svako malo kuka i nateže se sa plaćanjem kirije. Dobro pazite kome izdajete. Kod mene je sve legalno: ugovor kod javnog beležnika i raskid ugovora sa potpisom tako da, eto, ja ću ga tužiti".

Za kraj je napisala i ovo: "I onda smo mi stanodavci sto*a što uzmemo depozit. Ma, treba tri depozita uzeti, ne jedan. Zidovi su žuti od opušaka, strašno".

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)