Ako želite da spavate u napuštenom Boingu 737, koštaće vas 7.000 evra: Bazen je u kokpitu, ima i kuhinju

Cena noćenja u jednoj od minimalističkih dizajnerskih spavaćih soba i uživanja u kupatilu u bivšem kokpitu je poprilična

Na Baliju se trenutno uređuje luksuzna vila od aviona Boeing 737, a oni koji su upućeni u projekat kažu da izgleda baš tako - kao avion. 

2021. ruski preduzetnik Feliks Demin kupio je Mandala Boing 737. Avion je sada u procesu prenamene u dvosobnu vilu na Baliju, a trebalo bi da počne da se izdaje tokom proleća. Naravno, doći će u kompletu s terasom na vrhu krila i Infinity bazenom.

Trebalo je nedelju dana da se avion prebaci na novu lokaciju na vrhu brda nakon što su dobijene sve dozvole 2021. godine. Premešten je iz dva dela na novu lokaciju. Iako trup ostaje istog oblika, kabinski i leteći sistemi ogoljeni su kako bi se napravilo mesta za sve što bi gostima moglo da zatreba  kada ste na vrhu brda u Indoneziji. Naime, nalazi se na litici u blizini 1,5 kilometara duge plaže Nyang Nyang, u blizini epski poznate surf destinacije Uluwatu.

Cena noćenja u jednoj od minimalističkih dizajnerskih spavaćih soba i uživanja u kupatilu u bivšem kokpitu je poprilična. Projekt je već naveden kao dostupan za iznajmljivanje i prodaje se za 113.999.999 indonezijskih rupija za noćenje. To je otprilike 7.367 dolara.

Treba napomenuti da u kuhinji u bivšem avionu ima tek mikrotalasna, električno kuvalo za vodu i besplatne vrećice čaja/instant kafe, kao i besplatna flaširana voda.

U kupatilima će goste dočekati peškiri, četkica za zube i pasta za zube, kao i kućni ogrtači. Kućni ljubimci nisu dozvoljeni, a ni boravak dece mlađe od 15 godina.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)