• 3
 ≫ 

Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac, i šta je bolje državni posao ili korporacija?

 ≫ 

Naš današnji gost je Katarina Vladić. Ona je dugo godina radila za jednu od najpoznatijih biznis škola, a pre toga i u Ministarstvu rada. Danas je direktorka kompanije koja je početkom godine otvorila kancelariju u Beogradu

  • 3

U novoj epizodi druge sezone podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome da li danas još postoji dilema između izbora državni vs. privatni posao. Govorimo i šta je tačno HR u novo doba, odnosno da je njegova najvažnija uloga razvoj ljudi. 

Otkrivamo i kako bi kompanija trebalo da se ponaša prema radniku.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Katarina Vladić. Ona je dugo godina radila za jednu od najpoznatijih biznis škola, a pre toga i u Ministarstvu rada. Danas je direktorka kompanije koja je početkom godine otvorila kancelariju u Beogradu, a reč je o svetskoj platformi za rešenja u oblasti korisničke podrške, prodaje i marketinga.

Kako nam kaže, ukratko rade na celom procesu od kada radnik uđe u kompaniju, razvija se i radi. Kako je HR važan sektor, objašnjava nam koja rešenja za tu oblast nudi kompanija na čijem je čelu trenutno. Posebno danas kada se govori da je dobar HR zapravo neko u kompaniji koji brine za njihovo dobro a ne samo obavlja administrativni deo posla.

U tom smislu, govori koliko HR ima važnu ulogu kada govorimo o kvalitetu radnog okruženja, odnosno, kako bi isto trebalo da izgeda.

Katarina objašnjava i kako bi HR trebalo da se ponaša prema zaposlenom.

S obzirom na njeno iskustvo u resornom ministarstvu, ali i biznis školi, govori o tome šta je to što  zapravo radnicima najviše treba, odnosno, za šta najčešće pitaju.

U ovoj epizodi razgovaramo i o tome da li se pomera i kod nas granica i da li zaposleni počinju da stavljaju zdravlje na prvo mesto.

Važno je takođe šta radnici misle o kompaniji, ali i drugi, pa smo se dotakli i teme employer brandinga.

Dodatno i kako se odnos radnika i poslodavca reflektuje na tržište.

Pričale smo i o tome koliko je važno uvođenje radnika u kompaniju, tj. kako bi trebalo da teče taj proces zapošjavanja.

Moderna ekonomija zahteva drugačiji pristup u pristupu tržištu rada, gde je rat za talentima sve intenzivniji i gde je reputacija kompanija sve važnija valuta na osnovu koje vrhunski kandidati donose odluku o svom sledećem poslovnom izazovu, zbog toga, čućete tri saveta za radnike ali i poslodavce.

Razbijamo i dilemu - gde je bolje za radnike, državni posao ili korporacija.

Kako ima "dve strane medalje" državnog i privatnog poslovanja, Katarina savetuje kako lično možemo svakodnevno da radimo zarad bolje duže produktivnosti, odnosno uspeha i zdravlja na poslu.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. novembar 2022 | 08:10

    Svaki poslodavac voli kad mu najbolji radnik sam dođe jer ako mora ga zove mrka je to kapa ...

  • Rastko

    11. novembar 2022 | 08:55

    Samo uz pratnju min. 2 telohranitelja a sve ostalo je teška zabluda !

  • Rastko

    11. novembar 2022 | 08:14

    Bolje od državnog posla i državnog poslodavca radnik nigde nije video niti će ....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>