Srbi ne misle o hrani kad su na poslu: Šta da vi naručite da jedete kad kolege traže picu?

  • 9

U novoj epizodi druge sezone podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome kako ishrana na poslu utiče na naš organizam, ali saznajemo i kako možemo bolje da biramo ono što jedemo u radnom okruženju.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Hrana i piće na poslu su su deo milijardi ljudi na planeti, budući da na radnom mestu provodimo veći deo dana, a neko će reći i života.

Neki imaju naviku da doručkuju kod kuće, ponesu neku voćku za užinu, a onda ručaju - opet kod kuće. Dobar deo ljudi daje dosta od svoje plate upravo za ove potrebe.

Takođe, kako čujemo od nekih zaposlenih, mnogima je mrsko da svaki dan spremaju hranu kod kuće i nose je na posao, posebno ako putuju gradskim prevozom, te su "osuđeni" na menzu u okviru firme, lokalne prodavnice, pekare ili automat s grickalicama.

Naš današnji gost je dr Svetlana Stanišić. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu, nakon čega je doktorirala na Fakultetu za fizičku hemiju u oblasti fizičke hemije životne sredine. Zaposlena je na Univerzitetu Singidunum. Njena oblast rada i istraživanja su ishrana, zagađenje životne sredine i posledice životnog stila na zdravlje.

Sa njom razgovaramo o tome da li se zaista toliko loše hranimo na poslu.

Na poslu uglavnom timovi često naručuju hranu putem dostave. To su uglavnom sendviči, pice, sa doktorkom razgovaramo i kako to utiče na naš organizam.

Pričamo o tome kakvog uticaja to ima na produktivnost i uopšte na radnu aktivnost. Svetlana nam objašnjava koje su najčešće posledice loše ishrane.

Jedna od opcija, naročito za doručak je pekara, a Svetlana nam otkriva da li postoji nešto što bi preporučila odatle ako već nema drugog rešenja.

Daje savete kako bi trebalo da se hranimo dok boravimo u poslovnom okruženju.

Dodatno, kako zdrava hrana važi i za skuplju, a sada imamo i skok cena hrana opšte, objašnjava nam kako to da nadomestimo.

Pitamo je i da li savetujete suplemente.

Za kraj daje 3 do 5 saveta za radnike - kako da se zdravije hrane, šta da kombinuju i da li postoje neki trikovi.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Video: Otvoren prvi Inovacioni forum Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vapaj

    2. februar 2023 | 22:08

    Ja od 23 radna dana bar 15 dana nosim od kuce i tu ustedim bar 50 eura. Kraj!

  • Перагеније

    2. februar 2023 | 21:39

    "Šta da vi naručite da jedete" - 400 грама јагњетине.

  • Pop

    3. februar 2023 | 08:08

    Французи имају паузу за ручак од 12 до 14 што значи 2 сата. Код нас пола сата па зато морами да носимо храну или да наручимо нешто што се може појести за тих пола сата.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>