Preciziran datum: Komercijalna na dobošu poslednjeg dana maja

Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci

Tender za prodaju Komercijalne banke biće raspisan u sledeći petak 31. maja-

- Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci - potzvrđeno je u Ministarsstvu finansija.

Ovoj odluci prethodio je sastanak ministra finansija Siniše Malog i predstavnika francuske kompanije "Lazard" koja je investicioni savetnik u postupku prodaje "Komercijalne banke".

Ministar finansija je najavio posle posete MMF, da će se užurbano radi na pripremi dokumentacije za prodaju te banke. 

Interesovanje za kupovinu Komercijalne banke, koja je po mnogim poslovnim performansama među najboljim bankama u Srbiji, je veliko. U pitanju je nekoliko domaćih i stranih investicionih kompanija. Pojedine među njima bave se isključivo bankarstvom godinama unazad, a među potencijalnim kupcima su i investicioni fondovi koji posluju u različitim delatnostima, a između ostalog se bave i bankarstvom.

VIDEO: Zbogom pameti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Banka, Komercijalna banka, prodaja, Siniša Mali, tender

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • M
    Marko Vrbas

    A zbog čega prodajemo banku ''koja je po mnogim poslovnim performansama medju najboljima u Srbiji''? Zato što gospoda iz MMF-a tako žele?