• 0

Žao nam je Mask, Tramp je neumoljiv: SAD odbile da izuzmu delove za Model 3 od taksi

Američki proizvođač električnih vozila, sa sedištem u Kaliforniji, upozorio je da će povećane tarife na kompjutere za automobile, koji su "mozak" Modela 3, "naneti ''Tesli'' ekonomsku štetu kroz rast troškova i zadati udarac profitabilnosti"

  • 0

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa odbila je zahteve kompanije "Tesla" da njihovi kompjuteri za automobile i centralni ekrani proizvedeni u Kini za Model 3 budu izuzeti od 25-procentnih tarifa, prema dopisima u koje je agencija Rojters imala uvid.

Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika (USTR) odbacila je oba zahteva u pismima datiranim 29. maja, navodeći da se svaki od njih tiče "strateški važnog proizvoda ili je povezan sa ''Made in China 2025'' planom ili drugim kineskim industrijskim programima", prenosi britanska agencija.

Američki proizvođač električnih vozila, sa sedištem u Kaliforniji, upozorio je da će povećane tarife na kompjutere za automobile, koji su "mozak" Modela 3, "naneti ''Tesli'' ekonomsku štetu kroz rast troškova i zadati udarac profitabilnosti".

"Tesla" je takođe tražio od USTR da odobri zahtev njegovog dobavljača, kompanije SAS Otomotiv SAD koja proizvodi centralni ekran za Model 3, da taj proizvod izuzme od carina.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>