• 0

Majkrosoft i Intel ipak ne mogu bez Huaveja

Majkrosoft i Intel potvrdili da će Huavejevi Vindouz laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku

  • 0

Odluka američke vlade da stavi Huavej na svoju crnu listu dovela je do bojazni da će budući uređaji te kompanije izgubiti podršku američkih kompanija kao što su Gugl, ARM i Majkrosoft.

Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huavejovih laptopova, kada su krajem prošlog meseca nestali svi tragovi o MejtBuk X Pro modelu, iako je laptop vraćen mesec dana kasnije.

Majkrosoft je preko PC Word-a potvrdio da će Huavejevi Vindouz laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine s kineskom kompanijom. Predstavnik Majkrosofta izjavio je da ta kompanija ostaje posvećena pružanju izuzetnog korisničkog iskustva.

Microsoft, Majkrosoft Foto: Tanjug/AP

- Naša početna procena odluke Američkog ministarstva trgovine u odnosu na Huavej pokazala je da možemo da nastavimo ponudu ažuriranja Majkrosoft softvera korisnicima sa Huavej uređajima - naveo je on.

To se poklapa s prethodnom izjavom kineskog tehnološkog giganta, koji je obećao da će svi Huavej računari nastaviti da dobijaju Majkrosoftovu podršku, kao i Android ažuriranja za Huavej pametne telefone i tablete. Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huavej uređaji koji koriste Intel procesore.

Međutim, ta obećana ažuriranja odnose samo na postojeće Huavej uređaje.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>