• 15
 ≫ 

Ako imate 15 miliona dinara, možete da se borite za BIP

 ≫ 

Zakupac će morati tri meseca unapred da plati kiriju ili položi bankarsku garanciju

  • 15
pivo

Foto: Pixabay

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je oglas u kojem pozivaju zainteresovane da iznajme AD "Beogradsku industriju piva, slada i bezalkoholnih pića" - BIP u stečaju. 

Zainteresovani za iznajmljivanje proizvodnih kapaciteta BIP-a i korišćenja robnih marki i žigova ovog preduzeća mogu pisane ponude dostaviti najkasnije do 18. ovog meseca na adresu Agencije, a istog dana biće otvorene koverte sa ponudama za zakup.

Pre toga, domaći ili strani potencijalni zakupci moraju da uplate depozit (do 15. jula) u visini od 15 miliona dinara.

Uslovi da bi se BIP predao u ruke novom zakupcu je da je registrovan za obavljanje delatnosti proizvodnje piva, alkoholonih i bezalkoholnih proizvoda.

Ukoliko je ponuđač investicioni fond, udruženje, konzorcijum, neophodno je da uz ponudu dostavi dokaz o saradnji sa pravnim licem koje se bavi ovom delatnošću.

U pismenoj ponudi, budući zakupac dužan je da napiše koliko je spreman da plaća za mesečni zakup BIP-a.

Ponuđač je dužan, navodi se takođe u oglasu, da u fabrici obavlja proizvodnju i angažuje najamanje 100 radnika koji su bili zaposleni ili angažovani kod prethodnog stečajnog dužnika, a na dan 1. avgusta 2015. godine.

Zakupac će morati tri meseca unapred da plati kiriju ili položi bankarsku garanciju, a mesečna proizvodnja piva neće smeti da bude manja od 5.000 hektolitara.

Takođe, zakupac će biti u obavezi da nastavi sa proizvodnjom sirćeta.

U oglasu se navodi da nakon prodaje dela imovine, celokupne imovine ili stečajnog dužnika kao pravnog lica, zakupac je dužan da u roku od 30 dana od proglašenja kupca, izađe iz BIP-a.

VIDEO: Festival piva u Severnoj Koreji je najjeftiniji na svetu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>