• 6

"Izgleda da niko ne razume - balon će pući i biće gora kriza nego pre deset godina"

Stanje na tržištu je takvo da kada jednom pukne ovaj naduvani mehur, posledice će biti nesagledive, upozorava Šif

  • 6

Američki ekonomski balon veći je nego pre krize 2008 godine, kaže ekonomista i investitor Piter Šif. 

To što radi Fed, koji se oslanja na smanjenje kamatnih stopa, pokazuje da pokušava da spreči izlazak vazduha iz mehura na berzi, izjavio je Piter Šif, izvršni direktor kuće Evro Pacifik Kapitala. On je rekao da SAD tonu u recesiju bez obzira na to šta Fed radi sa kamatama.

- Ovo nije dobra ekonomija, to je balon. Čini se da Pauel (predsednik Federalnih rezervi) to ne razume. On misli da ekonomija dobro radi, ali ne radi -

- Privreda je sada u lošijem stanju nego što je bila pre kolapsa 2008. godine - rekao je Šif. Strateg je objasnio da je Fed ovaj put naduvao mnogo veći balon nego što je to bio slučaj od poslednjeg pada.

- Što duže šutamo limenku niz put, to će biti veći haos kada na kraju eksplodira. Tako i ovde. Ovolika neravnoteža samo će dovesti do pucanja mehura čije razmere ćemo svi osetiti - rekao je Šif, koji je predvideo finansijsku krizu i 2008. godine.

Sada, kaže da će predstojeća recesija biti inflatorna.

Prema njegovim rečima, stope inflacije će biti daleko veće nego što su bile sedamdesetih. 

VIDEO: Sve o leks specijalisu i šta to za vas znači

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Биће

    ...по Богу. Највеће римско царство је појело изнутра себе (економски), а докрајчили их Хуни.

  • Luka

    Krece se na Perzijance da se izbegne pad. Zadnji krah ekonimije po svim parametrima inflacija se trebala desiti. U svakoj drugoj drzavi bi se desila, al ovde nije. Inflacije su vestacke. U kreditima su trilioni dolara, i nema sanse da FED i ostale pijavice odobre inflaciju i pojede trilione dolara. Pre ce biti smak sveta nego inflacija vecih razmera u SAD.

  • Toni

    I ovi nasi politicari ce jedva docekati novu krizu da zavrnu narodu slavinu pod izgovorom svetske krize.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke