≫ 

Prosečna plata u Srbiji do kraja godine između 500 i 510 evra: Vučić najavio nove investicije

 ≫ 

Poredeći plate u Srbiji sa regionom, podsetio je na raniju situaciju po ovom pitanju u Srbiji i istakao da će na Zapadnom Balkanu naša zemlja biti prva po visini prosečnih zarada

Aleksandar Vucic

Printskrin: TV Prva

Novi investicioni ciklus od 10 milijardi evra će omogućiti dalji rast srpske ekonomije i podizanje BDP-a u narednim godinama na preko pet odsto, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da očekuje da strane direktne investicije dođu do 3,8 milijardi evra.

Vučić je govoreći o novom investicionom ciklusu na TV Prva rekao da će se investicioni ciklus finansirati iz rasta sopstvenih sredstava, koja se ostavruju zahvaljujući boljoj ekonomskoj situaciji.

Budžet Grada Beograda za narednu godinu biće dvostruko veći, rekao je Vučić i podsetio na teške reforme apostrofirajući 2014. godinu kao godinu kada su izvršene najteže ekonomske reforme. Kaže da su ljudi taj period istrpeli jer su razumeli da je najzad neko pošten došao na vlast.

- Mi smo sada na odličnom putu - istakao je on i podvukao da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine biti između 500 i 510 evra.

Aleksandar Vucic

Printskrin: TV Prva

Poredeći plate u Srbiji sa regionom, podsetio je na raniju situaciju po ovom pitanju u Srbiji i istakao da će na Zapadnom Balkanu naša zemlja biti prva po visini prosečnih zarada.

To nije nešto što se najavljuje pred izbore, rekao je Vučić i objasnio da je pred izbore inače uvek "obećavao" trud, rad, znoj... Podsetio je na uspeh Srbije na Londonskoj berzi i prodaju desetogodišnjih obveznica što pokazuje da strani investitori imaju pov erenje u našu zemlju.

Predsednik je dodao da očekuje da industrija softvera u Srbiji u naredne tri godine premaši vrednost izvoza poljorivrede iz naše zemlje.

NOVI INVESTICIONI CIKLUS: ULAGANJE OD INFRASTRUKTURE DO NATALITETA

Predsednik Srbije rekao je da Srbija ulazi u veliki investicioni ciklus kojim rast BDP treba da se podigne sa četiri na preko pet odsto, ali i da to znači poboljšanje zivota svih građana.

Petogodišnji invesicioni plan od 10 milijardi evra biće usmeren na nekoliko nivoa, objasnio je i dodao da pored infrastrukture, za koju se već sada traži 14,6 milijardi, rešavaće se i kanalizacija i vodovod u Srbiji.

On je objasnio da su putna, železnička, avio infrastruktura od velikog značaja za građane. Pored toga predviđeno je ulaganje u zdravstvo, kao i za mlade bračne parove i dodatne mere pronatalitetne politike.

Aleksandar Vucic

Printskrin: TV Prva

Vučić je napomenuo i da je u prvih 7 meseci rođeno 563 više dece nego prošle godine, što je oko 1000 dece više na godišnjem nivou, a to je za nas uspeh. U celoj centralnoj Srbiji zabeležen je rast nataliteta, a samo minimalni pad u Vojvodini. Najavio je pomoć države za četvrto dete, kao i za prvo kao i za prvo dete, a dosadašnja pomoć biće trostruko povećana.

Deo investicionog plana odnosiće se i na inovativne tehnologioje, a milijarda evra predviđena je za infrastruktru za naučno tehnološke centre, rekao je Vučić.

On je najavio da će se u decembru 2021 ići brzim vozom do Novog Sada 27 minuta, a sporim 35 minuta. To je ogromna stvar i napredak za Srbiju, ocenio je predsednik i istakao da građani već sada osećaju boljitak, a tek će ga osećati ubuduće.

On je rekao da se na poboljšanju standarda stalno radi i da ovo sve to znači.

- Svaka stopa rasta, veći prihodi u budzetu biće veće plate i penzije, zato će i ove godine lekari i medicinske sestre dobiti veće plate, i one neće biti uvećane za manje od 10 posto - rekao je Vučić.

To su velika povećanja, napomenuo je on i najavio takođe da će minimalac verovatno biti uvećan na oko 30 000 dinara. Govoreći o aerdromu u Nišu, rekao je da je bilo mnogo zloupotreba.

- Što danas niko ne govori da imamo najveći broj letova i putnika? Radili smo u interesu Nišlija. Jačaćemo i dalje taj aerodrom, kao i Lađevce - rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara da je u Nišu bilo protesta, kaoi da danas mnogi komentarišu i promene na bazenu na Dorćolu, rekao je da ne zna kakve to veze ima sa ovim.

SRPC

Neko je verovatno loše upravljao bazenom, sada će neko upravljati bolje, rekao je predsednik srbije o SC "Milan Gale Muškatirović"-Foto: Facebook/SRPC "Milan Gale Muškatirović" - bazeni 25. maj

- Neko je verovatno loše upravljao bazenom, sada će neko upravljati bolje - izjavio je.

Kako je dodao, sada se radi sa kienskim partnerima pruga Beograd-Niš-Preševo na kojoj će brzina biti 160 km na sat, kao i Valjevo-Vrbnica, na granici sa Crnom Gorom.

- Ogroman je novac u pitanju. Za deset dana, posle 75 godina, pri čmeu su svi govorili da neće biti tog puta, mi 18. avgusta otvaramo put Obrenovac-Čačak. Uložili smo stotine miliona evra u puteve, završavamo sve to, to je velika radna pobeda na radost svakog građanina a najveći problem je to što će deset dana biti gužva - kaže Vučić.

Do 18. decembra biće završen put Surčin-Obrenovac, a završava se kompletan auto-put ka Bugarskoj, i on će, zbog problema sa klizištima i drugim problemima, biti otvoren u oktobru.

- Završavamo Y krak na severu Srbije, to je 26 kilometara, u toku ove godine. Do marta uz sve probleme završvaamo put Batočina-Kragujevac a za mesec dana počinje izgradnja Moravskog koridora za koje mnogi iz opozicije kažu da nam ne treba. Dobro je da građani to čuju da im oni nikad ne bi izgradili. A mi hoćemo - to je srce Srbije, najnaseljeniji deo Srbije ne računjajući Beograd - izjavio je predsednik Srbije.

VIDEO: Vučić obećava prosečnu platu od 500 evra do kraja 2018.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    8. avgust 2019 | 12:25

    Srbija je sve privlacnije mesto za turiste sto je odlicna stvar .

  • Nels

    9. avgust 2019 | 10:32

    Prostomi idu na zivce ovi botovi!!!! Pogledajte komentare od njih ne moze da se dise....eto gde zivimo...sve je lazno,namesteno,potkupkupljeno, korumpirano....pocev od ovako bezazlenih stvari do onih krucijalnih! Kako god prosek plate je nistavan podatak kada uzmete onog iz skupstine sa 100000din i jadnika sto radi za maximum 30000din to je 130000:2=75000din sto znaci da i ovaj sto prima jedvaaaa 30000 ipak mu je prosek 75000! I eto...pa mi napredujemo!!!!😂😂😂

  • Nina

    8. avgust 2019 | 12:11

    Sjajne vesti, bravo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>