Mali: Značajno povećanje minimalca, a plata ide iznad 500 evra

Srbija je u prvih sedam meseci ove godine ostvarila suficit u budžetu od 48,5 milijardi dinara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će Vlada Srbije do 15. septembra doneti odluku o značajnom povećanju minimalne cene rada, da će odluka o povećanju plata i penzija biti doneta do kraja septembra, kao i da će decembarska prosečna plata biti iznad 500 evra.

Mali je kazao da je Srbija u prvih sedam meseci ove godine ostvarila suficit u budžetu od 48,5 milijardi dinara, te istakao da ima mesta za povećanje plata i penzija.

- U naredne dve ili tri nedelje imaćemo odluku o povećanju minimalne ceni rada, a do kraja septembra i oko povećanja plata i penzja - rekao je Mali.

Navodi da su on i ministar za rad Zoran Ðorđević već razgovarali sa predstavnicima poslodavaca i sindikata o povećanju minimalne cene rada, a da će Vlada Srbije konačnu odluku doneti do 15. septembra.

- Očekujem značajno povećanje minimalne cene rade, kao i prošle godne koja je povećana za 8.6 odsto. To su dobri rezultati. Takođe, ispunjavamo ono što je predsednik Vučić obećao, a to je da će decembarska prosečna plata biti iznad 500 evra - kazao je Mali.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Tagovi: Ministar finansija, penzija, Plata, Siniša Mali, Vlada Srbije

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (22)
Poređaj komentare:
 • M
  Marko Zemun

  Kakav prodavac magle!!!

 • I
  ime

  Lažna nada!

 • P
  pera

  Nisam znao,znaci postoji:minimalac i plata?