• 1

Odmori uticali na početak izgradnje mosta kod Gradiške

Ugovor o izgradnji mosta potpisan je u Zagrebu sredinom jula

  • 1

Sezona godišnjih odmora uticala je na dinamiku priprema radova na novom mostu na Savi kod Gradiške, koji će povezati Republiku Srpsku i Hrvatsku, a u nadležnim institucijama zbog godišnjih odmora niko nije mogao da kaže da li će biti poštovan rok o uvođenju u radove izvođača u roku od mesec dana.

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH rekli su da će u narednih nekoliko dana, nakon povratka sa odmora, nadležni intenzivirati komunikaciju sa hrvatskom stranom kako bi se rokovi poštovali i kako bi počeli radovi, dok u Ministarstvu saobraćaja i veza RS očekuju da će sav tehnički deo u vezi sa uvođenjem izvođača radova biti uskoro završen i da će radovi početi do kraja meseca.

Ugovor o izgradnji mosta potpisan je u Zagrebu sredinom jula, a tada je rečeno da radovi treba da počnu krajem avgusta ili najkasnije početkom septembra.

Ukupna vrednost 426 metara dugog mosta u punom profilu autoputa treba da iznosi oko 20 miliona evra, a projekat finansiraju Hrvatska i BiH, odnosno RS u razmeri pola - pola.

Osim mosta, Hrvatska je obavezna da izgradi i pristupne saobraćajnice kako bi se most mogao povezati sa autoputem Zagreb - Beograd.

Očekuje se da će most biti izgrađen za 30 meseci i da bi vožnja iz Banjaluke do Zagreba puštanjem mosta u upotrebu trebalo da traje nešto više od sat i po.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>