• 0
 ≫ 

Monopol više nikada neće biti isti, a evo zašto je to dobro

 ≫ 

Kada ga budete kupili videćete da u kutiji ima mnogo manje plastike

  • 0

Kompanija Hasbro, najpoznatija po proizvodnji društvene igre Monopol, objavila je da će do 2022. godine redukovati upotrebu plastike i to tako što je više neće koristiti za pakovanje određenih igračaka.

Ova kompanija planira da prestane sa korišćenjem plastičnih kesa, elastičnih traka koje se obično mogu naći oko Monopola, igre reči (Scrabble) i drugih društvenih igara.

Ipak, Hasbro neće poptpuno odustati od plastike. Neke igračke će i dalje da budu pravljene od ovog materijala. Kompanija je saopštila da testira određene materijale koji bi mogli da zamene plastiku, ali tvrde da je veoma tepko naći alternativu koja je bezbedna za decu.

Olakšavajuća okolnost je što se ove igračke koje proizvodi Hasbro mogu reciklirati.

Plastika je ogroman problem za našu životnu sredinu. Velika količina ovog materijala završi na deponijama, razlaže se na sitne komade koji dugo ostaju na tlu. Nešto od toga pojedu životinje. Neki gradovi i države zabranili su upotrebu plastičnih kesa, a mnoge kompanije se trude da smanje plastični otpad. Na primer, Starbaks planira da se reši plastičnih slamčica, a Lego traži alternativu za proizvodnju svojih raznobojnih kocki.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>