• 3

Folksvagen stiže uz Tursku, ali uz jedan uslov

Investicija u novu fabriku koja će otvoriti oko 5.000 radnih mesta procenjuje se na izmedu 1,3 i 2 milijarde evra.

  • 3

Nemački proizvođač automobila Folksvagen pregovara sa zvaničnicima u Ankari o poreskim režimom za vozila u Turskoj, jer nastoji da dogovori investiciju od preko milijardu evra za izgradnju fabrike u toj zemlji.

Nije navedeno o kakvim je tačno porezima na vozila reč u ovom slucaju, ali se zna da kupovina automobila u Turskoj podrazumeva poseban porez na potrošnju koja ide od 45 do 60 odsto za motore do 1,6 litara a, penje se i do 100, odnosno 110 odsto za motore do dva litra.

- Folksvagen je spreman da uloži milijardu evra u Tursku - rekao je jedan od izvora turskih medija.

- Jedini zahtev koji imaju odnosi se na oporezivanje na tržištu automobila. Njega planiraju da upute i turskom predsedniku, a očekuje se da odluka bude doneta uskoro - naveo je taj izvor, dodajući da Turska traži način da izađe u susret nemačkom gigantu, a da ne dovede postojeće proizvođace automobila u nepovoljan položaj.

U novembru 2018. Folksvagen objavio je nameru da izgradi novu fabriku u Istočnoj Evropi u kojoj će se, između ostalih, proizvoditi vozila marke "škoda karok" i "seat ateca".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    Folksvagen je imao fabriku Golfova pored Sarajeva ali su je patrijoti opljackali. Odvezli su automobile pa I delove fabrike. Bili bi ludi da ponovo dodu na Balkan. Patrijotizam jaca.

  • eufrat

    pa zar ne dolaze u Srbiju?

  • Poreznik

    Užasna poreska politika u Turskoj kao i u Srbiji. Samo gledaju kako će narodu oteti više novca....legalno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke