• 7

Stevanović: Radićemo zajedno da Srbija ostane najbolje mesto za investiranje

"Ocena FT pomoći će Srbiji da ostane visoko pozicionirana kao investiciona destinacija".

  • 7

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović poručio je  da je britanski list "Fajnenšel tajms“ u najnovijem broju potvrdio da je Srbija lider kada je reč o privlačenju direktnih stranih investicija.

Britanski finansijski list navodi da je Srbija u 2018. privukla gotovo 12 puta više investicija u poređenju sa ekonomijama njene veličine i da je dostigla rekordni priliv po tom osnovu.

- To samo pokazuje da je Vlada Srbije dobro obavila svoj posao i opravdala poverenje građana - istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, analiza britanskog finansijskog lista dala je novi podsticaj Vladi Srbije da ostane na reformskom kursu, što će Srbiji omogućiti da ostane visoko pozicionirana kao investiciona destinacija. Ovi rezultati su, dodaje Stevanović, apsolutno u funkciji dostizanja očekivanog privrednog rasta, jačanja političke stabilnosti i međunarodnog kredibiliteta Srbije.

- Još ako uzmemo u obzir da je samo u prvih pet meseci ove godine ostvaren rast direktnih stranih investicija od 17 odsto u odnosu na 2018. i da je stopa nezaposlenosti pala na nikad niži nivo u poslednjih nekoliko decenija – na 10,3 odsto, uveren sam da smo na dobrom putu - poručio je državni sekretar.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>