• 13

"Već sledeće godine smanjenje poreza na zarade na 61%"

Prostor za investiranje i zapošljavanje

  • 13

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će država nastaviti postepeno da smanjuje poresko opterećenje zarada na teret poslodavaca, tako da će, posle ovogodišnjeg smanjenja sa 63 na 62 odsto, već sledeće godine iznositi 61 odsto.

To će poslodavcima omogućiti da ušteđeni novac ulažu u nove investicije i novo zapošljavanje, rekao je Mali novinarima nakon obilska filijale Poreske uprave na Čukarici, gde je razgovarao sa zaposlenima i nakon posete firmi "Srboauto".

Naveo je da je reorganizacija Poreske uprave ove godine završena smanjenjem filijala sa 179 na ukupno 37, i naglasio da je važno da u svim tim filijalama zaposleni imaju dobre uslove za rad i da se nastavlja reorganizacija Poreske uprave.

Nakon obilaska filijala Poreske uprave, Mali je u Ostružnici posetio firmu "Srboauto", porodičnu kompaniju.

- To je pravi primer domaće porodične kompanije koje su nosilac razvoja naše ekonomije - rekao je Mali i naveo da je sa vlasnikom te firme razgovarao o načinima na koji država može da pomogne.

Poručio je da je obaveza države da uslove poslovanja za fime učini što boljim.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRINCIPijalan

    Idu izbori, svasta se obecava. Dobro merite sta pricaju i ne gutajte sve sto vam se servira. Doveli su nas do dna.

  • Imenjak

    Odgodine dogodine

  • Pravednik

    Bolje da je ispljuvao privatnike i njihove zaposlene, to bi oni ljudi i razumeli. Ovu šamarčinu od 2% će mu vratiti višestruko samo da dođe prilika, a doći će....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke