• 2

Kako odabrati pravo osiguranje za dete?

Nema čekanja u nepreglednim redovima, niti zakazivanja, praćenja smene doktora....

  • 2
Deca devojcica sade sadi drvo drvece biljke bastovanstvo priroda

Foto: Shutterstock

- Vraćamo se u vrtiće i jaslice, i moja briga koja me nije napuštala tokom leta bila je da li će mi se sin vratiti prehlađen već prve nedelje - žali nam se sugrađanka M. B. (34).

Ona ima troje dece, i jasno je da prehlada jednog, znači temperatura za svo troje.

- Ode zdrav, vrati se bolestan, i tako ukrug. A onda čekanje, plakanje, snalaženje...povedem ih svo troje jer nemam gde da ih ostavim, a onda tek nastane "žurka"- priča M. B.

Njena kuma koja je pedagog joj je međutim, savetovala da sebi olakša. Kako se već uglavnom sama brine o njih troje, neka garantovana pomoć ili bar sigurnost joj je neophodna. Preporučila joj je da uzme osiguranje za decu. Verovatno se i vi pitate koje je onda najbolje za dete? Pa, kako je praksa pokazala dobrovljno zdravstveno osiguranje se pokazalo kao jedno od oblika osiguranja koje može dosta toga da vam obezbedi kada su deca u pitanju.

Na operaciju ili različite vrste snimanja i dijagnostike u bolnicama širom Srbije dnevno čeka nekoliko desetina hiljada ljudi. I mnogi ne bi pitali za cenu kada bi im ponudili da se ta lista čekanja skrati.

Posebno, kada su pitanju deca. Nema tužnijeg prizora od čekaonica u dečijim bolnicama i dispanzerima. Tu se ne zna kome je teže bolesnoj deci koja čekaju satima na pomoć ili roditeljima koji nemoćno posmatraju mališane kako boluju. A znamo svi da su mogućnosti povreda, padova, lomova ekstremiteta ili običnih bolesti kod dece posebno izraženi.

Dete , novac, pare, dečak, sakupljanje, štedi, štednja

Foto: Profimedia

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje je pravi način da budete sigurni da će vaše dete dobiti pravu medicinsku negu baš onda kada mu je potrebna, kod najstručnijih lekara i u lekarskoj ustanovi koju vi odaberete.

Pri tom, nema čekanja u nepreglednim redovima, niti zakazivanja, praćenja smene doktora....

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu uvek se ugovara sa istim paketom pokrića kao i za roditelja odnosno roditelje. Deca stiču pravo na preglede kod lekara opšte prakse, specijaliste, dijagnostiku, laboratorijske analize, dok se dodatno može ugovoriti i pokrivanje troškova nabavke lekova, stomatoloških usluga, oftamološki i sistematski pregled, kao i fizikalne terapije.

Mnoge roditelje buni formulacija "Preventivna zaštita (zdravo dete)“ i opravdano se pitaju šta će im osiguranje ako je dete zdravo. Da li to znači da dete ima pravo samo na preglede, ali ne i pokrivene troškove lečenja?

Ovu odrednicu koriste pojedine osiguravajuće kuće za zdravstvenu negu novorođenčadi u prvih 12 ili 24 meseca života. Tu spadaju obavezni lekarski pregledi za bebe, ultrazvučni pregledi kukova i vakcinacija. Za svaki drugi zdravstveni problem, primenjuje se paket pokrića iz polise i dete naravno ima pokrivene troškove lečenja, pregleda kod specijaliste, snimanja i svega onoga što je lekar prepisao kao neophodno.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za dete može da ugovori barem jedan roditelj ili zakonski staratelj. Treba napomenuti da nije moguće ugovoriti osiguranje samo za dete, već je neophodno da bude osiguran jedan ili oba roditelja. Ukoliko se u startu ugovara zdravstveno osiguranje i za decu, onda će ukupna cena polise za celu porodicu biti niža – što više članova se osigurava, to je premija po članu manja.

Danas ovo osiguranje sve češće kupuju i pojedinci, želeći kvalitetnu medicinsku uslugu pre svega za svoju decu, pa onda i za sebe.

Kako kažu u osiguravajućim kućama ovaj vid osiguranja je "sezonski“ proizvod. Njegova prodaja naglo "skače“ u oktobru i novembru, kada krenu i prve epidemije prehlada i traje do marta, a potom počinje bolja prodaja putnog zdravstvenog osiguranja.

Danas privatno zdravstveno osiguranje možete zaključiti i na mesečnu premiju i od 15 evra i za to se dobija godišnja osigurana suma od 1.000 evra za vanbolnička lečenja.

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KimDzong

    1. oktobar 2019 | 11:53

    Opet po dzepu zaposlenog,ono obavezno osiguranje preko plate poklanjam drzavi,i uzimam ovo dobrovoljno gde vam obecaju sve i svasta a kada treba da nesto realizujete od toga onda vidite da malo sta priznaju od onoga sto su vam napricali prilikom sklapanja ugovora?Znaci drzavi 100€ +100€dobrovoljno i nakraju skoro nista nedobijes?dobro sve proverite?😨😩

  • Kruševac

    1. oktobar 2019 | 17:44

    Osiguranja kod nas su velika prevera! Moje dete ide u osnovnu školu i tamo je osiguran, prošle godine je imalo prelom ruke i osiguranje je prelom okarakterisalo kao lako i uplatilo mu 950,00 DIN !!!Kada sam otišla po snimke osoba koja tamo radi mi je pojasnila da treba da budem srećna sto mi dete nije ostalo invalid a ne sa se žalim zbog premije!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>