• 0

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Fortenova Grupe iz Zagreba

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak po službenoj dužnosti protiv privrednog društva Fortenova Grupa d.d. Zagreb, radi ispitivanja koncentracije koja je sprovedena iako nije odobrena

  • 0

Prema osnovanoj pretpostavci, Fortenova Grupa d.d. Zagreb stekla je kontrolu nad društvima Frikom d.o.o. Beograd, Dijamant a.d. Zrenjanin, Mivela Mg, PIK Vrbovec d.o.o. Beograd, Kikindski mlin, i drugim društvima sa sedištem u Republici Srbiji, koja su poslovala u okviru Agrokor grupe.

U predmetnom postupku Komisija će ispitati da li je u konkretnom slučaju postupljeno suprotno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, ko ostvaruje kontrolu nad društvom Fortenova Grupa, kao i dozvoljenost ove koncentracije u skladu sa članom 19. Zakona. Komisija će utvrditi i bitne činjenice, dokaze i ostale elemente na kojima će zasnovati svoju odluku u pogledu eventualnog određivanja mere zaštite konkurencije, odnosno mere dekoncentracije.

Zakonom je propisano da su koncentracije učesnika na tržištu dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Republike Srbije, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja.

Zaključkom kojim je pokrenut postupak, pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju pravilnog činjeničnog stanja u ovom postupku da ih neodložno dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu ul. Savska br. 25/IV, Beograd.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>