• 1

Koridori Srbije raskinuli ugovor sa italijanskim Elefom, nisu u roku završili zadatak

Pokrenut i postupak napalte bankarske garancije

  • 1
autoput

Foto: Pixabay

Koridori Srbije raskinuli su ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima "Progon" i "Pržojna Padina" sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom "Elef SpA", zbog neispunjavanja ugovorne obaveze vezane za uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

Kako se precizira u saopštenju "Koridora", ugovor je potpisan 10. oktobra 2016. godine, ugovoreni radovi su izvedeni, tuneli su otvoreni za saobraćaj 16. septembra .2017. godine, ali tokom dve godine izvođač nije ispunio svoje ugovorne obaveze koje se odnose na uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

- S obzirom na to da ovakvo neodgovorno ponašanje izvođača nije dopustivo, ''Koridori Srbije'' su izvođaču uputili obaveštenje o raskidu ugovora i pokrenuli postupak naplate bankarske garancije, dostavljene kao sredstvo obezbeđenja za dobro izvršenje posla u iznosu od 455.233,36 evra - navodi se u saopštenju.

Iz "Koridora Srbije" dodaju da su u saradnji sa JP "Putevi Srbije" preduzeli sve potrebne mere za nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja kroz tunele "Progon" i "Pržojna Padina", koji se nalaze na istočnom kraku Koridora 10, autoput E80.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>