• 0

Mali akcionari Kraša konačno imaju prvu ponudu na stolu, šta će sada Šaranović?

Nameru za preuzimanje su najavili u septembru, nakon čega se u trku za Kraš nenadano uključio i srpski preduzetnik Nebojša Šaranović

  • 0
Logo Kras

Foto: Promo

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) saopštila je da odobrava objavljivanje ponude Mesne industrije Pivac za preuzimanje konditorske kompanije Kraš.

- Mali deoničari Kraša napokon imaju prvu ponudu na stolu - izveštava portal Poslovni.hr, dodajući da Pivci nude 430 kuna po deonici (57,7 evra) i da žele da Kraš krene u akvizicije.

Mesna industrija Braća Pivac je, kako se precizira u tekstu, u utorak pred samo zatvaranje Zagrebačke berze objavila na berzi ponudu za preuzimanje Kraša.

Nameru za preuzimanje su najavili u septembru, nakon čega se u trku za Kraš nenadano uključio srpski preduzetnik Nebojša Šaranović i njegova firma Kappa Star, podseća Poslovni.

Dalje se dodaje da je HANFA Pivcima dala “zeleno svetlo” za objavljivanje ponude uz napomenu da je ponuđena cena određena u skladu sa Zakonom o preuzimanju deoničarskih društava.

- Pitanje je kako ce Pivci braniti ponuđenih 430 kuna za deonicu koja je juče završila trgovanje na 1.050 kuna (240,9 evra) - navodi portal.

U ponudi MI Braća Pivac izražava se uverenje da Kraš ima snažan potencijal da, uz dalja ulaganja, postigne znatno bolje poslovne rezultate, te zadrži i dodatno ojača svoj položaj na domaćem, regionalnom i svetskom tržištu, kao i da postane jedno od najznačajnijih preduzeća u sastavu njihove grupe.

Između ostalog, Pivci kažu da bi im, preuzmu li Kraš, fokus bio i na novim akvizicijama, ali i da aktuelnu Upravu ne bi menjali dok joj traje mandat, prenosi Poslovni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>