• 2

Gorenje se deli na dve kompanije

Preduzeće "Hisense Evropa" imaće sedište u Ljubljani i pružaće usluge korporativne podrške svim Hisenseovim kompanijama u Evropi

  • 2

Slovenački proizvođač uređaja za domaćinstvo Gorenje biće podeljen na dve kompanije u okviru plana konsolidacije grupe, godinu dana nakon što ga je preuzeo kineski konglomerat Hisense, pri čemu će uprava postati zasebno preduzeće.

Preduzeće "Hisense Evropa" imaće sedište u Ljubljani i pružaće usluge korporativne podrške svim Hisenseovim kompanijama u Evropi, prenosi agencija STA.

S druge strane, kompaniju Gorenje će činiti proizvodno preduzeće u Velenju i podružnice Gorenje grupe.

Kompanija je navela u današnjem saopštenju da prilagođavanje novom poslovnom okruženju zahteva dalje jačanje efikasnosti i pojednostavljenje organizacije Gorenje grupe.

- Ovi završni koraci integracije uključuju razdvajanje menadžmenta i proizvodnje, uspostavljanje zajedničkih regionalnih servisnih centara i spajanje maloprodajnih kompanija grupe u inostranstvu - precizira se u saopštenju Gorenja.

Mada će sedište "Hisense Evrope" biti u Ljubljani, neki administrativni poslovi će i dalje ostati na lokaciji u Velenju.

Zbog problema u pronalaženju kvalifikovanih radnika, u Velenju će biti uspostavljene neke zajedničke službe za Hisenseove kompanije u Evropi, dok će u drugim delovima Evrope, gde su manje upotrebljive, biti ukinute.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari