• 1
 ≫ 

Poseta blagu koja će vas koštati papreno: Figurica Tutankamona 17 evra, a patkica mumija 8

 ≫ 

Najveća izložba Tutankamonovog blaga ikada postavljena, sa 150 artefakata, zaiteresovala je brojne posetioce. Cena ulaznice je oko 43 evra

  • 1
Izložba blaga iz Tutankamonove grobnice

Foto: Tanjug/AP

Kada su 1922. godine pronađena Tutankamonova blaga smatrana su neprocenjivima. Međutim, u Londonu je upravo otvorena izložba tog blaga i ono što je prilično zanimljivo je da to "neprocenjivo" blago ipak ima cenu.

Najveća izložba Tutankamonovog blaga ikada postavljena, sa 150 artefakata, zaiteresovala je brojne posetioce. Cena ulaznice je oko 43 evra.

Uz to, posetioci mogu da plate dodatnih 17 evra kako bi u turi obišli i virtuelnu grobnicu, kao i da bi dobili audio vodič. To zapravo znači da bi sveukupna cena izašla čak do 70 evra.

Ogromna prodavnica suvenira, koja zauzima čitavu galeriju u dve prostorije, takođe može dosta da zaradi.

Izložba blaga iz Tutankamonove grobnice

Foto: Profimedia/Zuma Press

Raspon cena u njoj kreće se od oko 8 evra, pa sve do čak preko 2.500 evra za posebna limitiranja izdanja knjiga. Teglica sa peskom košta oko 11 evra, a kamena figurica Turankamona visoka 12 centimetara košta 17 evra. Najpopularnije su sunčane naočare koje koštaju oko 14 evra. U suvenirnici možete kupiti čak i mumificirane gumene patkice koje koštaju 8 evra.

Ako planirate da posetite muzej koštaće vas dosta i garderober. Ostavljanje kišobrana košta 1 evro, kaput 2, a torba oko 3 evra.

Mađutim, iako su cene paprene, izložba je privukla brojne posetioce i očekuje se da će se redovi prilično razvući. Ovo je ujedno poslednji put da će ovo blago da bude izloženo u Londonu. Izložba je otvorena danas i blago se zauvek vraća u Egipat 3. maja 2020. godine.

Video: Poklonite se svi, stupa Anubis! Fantastičan kostim izrađen od mašte i plastike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>