• 3

Misteriozni kupac nacističkih predmeta je biznismen: Otkrio zašto je kupio Hitlerov šešir

On je izjavio AP da je prošle sedmice na aukciji održanoj u Minhenu platio nacističke predmete 600.000 evra sa namerom da ih uništi nakon što se jevrejska grupa oglasila da je protiv prodaje

  • 3

Biznismen Abdalah Šatila, libanski hrišćanin koji decenijama živi u Švajcarskoj, izjavio je da je kupio kapu Adolfa Hitlera i druge nacističke predmete kako se neonacisti ne bi domogli njih i da bi ih poklonio Jevrejskoj organizaciji.

On je izjavio AP da je prošle sedmice na aukciji održanoj u Minhenu platio nacističke predmete 600.000 evra sa namerom da ih uništi nakon što se jevrejska grupa oglasila da je protiv prodaje.

- Nemam nikakav direktan interes, samo sam mislio da je to ispravna stvar - rekao je Šatila.

Umesto toga, neposredno pre aukcije, razgovarao je sa grupom Keren Hajesod i odlučio da ih donira jevrejskoj organizaciji.

Evropsko jevrejsko udruženje pozdravilo je njegov "vrhovni čin dobrote, velikodušnosti i solidarnosti".

Video: Hitler se družio sa jevrejskom devojčicom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS

    Срамота је да се уништавају артифекти и предмети који имају такав историјски значај. Такве ствари никада не треба да оду у заборав, већ да буду приказане у музеју и да увек подсећају на прошлост, колико год та прошлост била лепа или ружна.

  • test

    Test

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke