• 10

Hajneken mora da plati Goranu Bregoviću 80.000 evra odštete zbog "Bitange i princeze"

Hajneken je muziku koristio u sklopu marketinške kampanje "Karlovačko live 2007"

  • 10

Visoki trgovački sud u Zagrebu potvrdio je presudu po devet godina staroj tužbi kojom je Goran Bregović tražio naknadu štete od Karlovačke pivare, odnosno Hajnekena (Heineken), zbog neovlašćenog korišćenja njegovih muzičkih dela.

Prema presudi, koju je prošle nedelje potvrdio Visoki trgovački sud, Hajneken će Bregoviću morati da isplati 600 hiljada kuna (80,7 hiljada evra) plus zatezne kamate, prenosi portal Seebiz.

Naime, sud je utvrdio da je Heajneken, koji je vlasnik Karlovačke pivare, bez odobrenja autora koristio autorsko muzičko delo Gorana Bregovića "Bitanga i princeza".

Hajneken je muziku koristio u sklopu marketinške kampanje "Karlovačko live 2007", a pesmu su preradili, odnosno sinhronizovali u TV i radio spot i postavili reklamni sadržaj na zvaničnu internet službenu stranicu karlovačko.hr. Na taj način su, zaključio je sud, povredili vlasničko pravo autora.

Bregović je zbog povrede autorskog prava tužio i za druge pesme koje su bile javno izvođene u okviru kampanje "Karlovačko live 2007.'' od 1. novembra do 31. decembra te godine, ali je sud taj zahtev odbio.

(Telegraf Biznis/Seebiz)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    Hajneken ima para za najbolje advokate ali Goran ih je pobedio. Znaci nas je ali I svetski. Bravo. Ljubomorni mogu samo da se ljute.

  • salko

    Kako god okrenes Brega uzme lovu.Potvrda one stare izreke,para na paru...

  • R4

    Obican folirant umisljena zvezda !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke