• 2

Nagodba "Eriksona" van suda: 1,2 milijarde dolara odštete zbog podmićivanja

Podmićivanje zvaničnika odvijalo se tokom nekoliko godina u zemljama kao što su Kina i Vijetnam

  • 2

Kompanija "Erikson" složila se da plati 1,2 milijardi dolara da bi rešila američku istragu o korupciji. Švedska telekomunikaciona firma tako je rešila  istragu o korupciji koja je uključivala podmićivanje zvaničnika vlade, naveo je predstavnik Ministarstva pravde.

Podmićivanje zvaničnika odvijalo se tokom nekoliko godina u zemljama kao što su Kina i Vijetnam. "Erikson" mora da plati više od 520 miliona dolara, ali i istu sumu SEC-u, Komisiji za hartije od vrednosti. "Erikson" je priznao da je sa drugima kovao zaveru zbog kršenja zakona od 2000. do 2016. godine koristeći mito, kao i falsifikujući knjigovodstvene knjige, navodi cityam.com.

"Eriksonova" filijala u Egiptu priznala je krivicu za kršenje anti-korupcijske odredbe u južnom distriktu Njujorka, što bi moglo da dovede do dodatnih sankcija, kao što je oduzimanje dozvola.

Prema rečima Borje Ekholma, izvršnog direktora "Eriksona", određeni zaposleni na pojedinim tržištima, među kojima su bili i direktori, nisu pokazali dobru volju i svesno nisu primenili dovoljno kontrole.

- Sve ovo što se desilo je u potpunosti neprihvatljivo i veoma zabrinjavajuće poglavlje u našoj istoriji - rekao je Ekholm.

Iz kompanije su naveli da će sarađivati sa nadležnima i da će isplatiti sva novčana sredstva.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПМикело

    Ово је доказ трулог нацистичког запада и њихових подмуклих и двостандардних закона. Ако је извршено и доказано кривично дело корупције примања или давања мита ту више нема никакве погодбе него у затвор и одузимање имовине. То је та несрећа која хоће да зароби цео свет да би те нацистичке убице СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ из труле нацистичке америке могли да наставе и даље да пљачкају, отимају, убијају невине људе,децу и женемамсве са само једним циљем ПЉАЧКЕ. Пример у СИРИЈИ где се нафта краде од стране труле нацистичке америке и то они признају злоупотребљавајући своју силу и моћ. Колико ли ће политичара и бизнисмена остати сакривено иза оваквих нагодби. ТРУЛО ДА НЕМА КУД ТРУЛИЈЕ ДО РАСПАДА.

  • Nenad

    Sta li tek ovde rade strane firme...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke