• 44
 ≫ 

Vesić: Izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje

 ≫ 

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se izgradnjom auto-puta ne povezuju samo delovi zemlje, već i Srbija s drugim zemljama

  • 44
Surčin Obrenovac Foto: Tanjug/Tanja Valić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je danas da je otvaranje deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca bilo je impresivno, i podsetio da izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje, što je, kako je rekao predsednik Srbije Aleksadar Vučić, osnova sadašnje vlasti.

- Kada izgradite infrastrukturu, tada se zemlja razvija. Mnogi su se smejali ili napadali predsednika Vučića kada je pre otprilike dve godine na otvaranju deonice Dimitrovgrad - Pirot rekao da je njegov san 1.200 kilometara auto-puta. Sada se vidi da se bližimo tom cilju - rekao je Vesić na TV Pink.

Kako prenosi Beoinfo, on je dodao da to nije važno samo za razvoj Beograda, kome je bitna povezanost s drugim delovima Srbije, već i za sve te krajeve zemlje jer se na taj način i oni razvijaju.

Goran Vesić Bg voz - Posle otvorene deonice Surčin-Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između između Novog Beograda i Surčina - Goran Vesić - Foto: Skupština grada

- Posle otvorene deonice Surčin-Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između između Novog Beograda i Surčina. Ta deonica biće duga 7,9 kilometara i imaće četiri saobraćajne trake. Biće to brzi put i omogućiće da se za desetak, petnaestak minuta građani povežu na auto-put ''Miloš Veliki" - dodao je Vesić.

On je ukazao da će ta deonica bitno rasteretiti sadašnji auto-put kroz centar Beograda, gde su česte gužve, što je za grad prioritet.

Vesić se osvrnuo i na radove na Obilaznici, navodeći da se trenutno radi deonica od Bubanj potoka prema Orlovači, a kada ona bude gotova, sadašnji auto-put kroz Beograd će, kako je naveo, postati lokalni bulevar.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se izgradnjom auto-puta ne povezuju samo delovi zemlje, već i Srbija s drugim zemljama, posebno s Republikom Srpskom, jer se tako integriše srpski narod koji tamo živi.

Video: Veliki most na ušću Kolubare i Save kod Obrenovca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    21. decembar 2019 | 10:06

    Potpuno tacno, infrastruktura je blago svake zemlje.

  • Siniša

    20. decembar 2019 | 08:44

    Srbija sada ima ugled kakav nikada ranije nije imala. Cenjeni smo i poštovani svuda u svetu.

  • Petko

    19. decembar 2019 | 20:48

    Definitivno je u vreme A.Vucica-procvetala putna infrastruktura-radi se i gradi kako dugo nije.Sve pohvale...!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>