• 0
 ≫ 

Kontroverzna firma "Bourbon Corporation" konačno prodata!

 ≫ 

Sud u Marseju doneo je odluku da kompanija kojoj je pripadao potonuli brod hrvatskog kapetana Dina Miškića - od 2. januara bude u vlasništvu konzorcijuma šest banaka Francuske

  • 0
Bourbon Rhode Foto: Bourbon Rhode

Nakon tragedije u septembru, kada je uragan pete kategorije Lorenzo usred Atlantika zahvatio brod hrvatskog kapetana Dina Miškića, firma "Bourbon Corporation" u čijem je vlasništvu bio brod "Bourbon Rhode" - prodala je svoju imovinu konzorcijumu francuskih kreditorskih banaka.

Oni su zahtev za bankrot podneli još u avgustu, ali je sud u Marseju tek sada doneo ovu odluku. Kako je Telegraf ranije prenosio, brod "Bourbon Rhode" kojim je upravljao Dino bio je u vrlo lošem stanju, ali je ipak isplovio.

Budućnost firme mesecima je pod znakom pitanja, a konačna odluka nalaže da novog vlasnika "Bourbona" čine banke: BNP Paribas, Societe Generele, Natixis, Credit Mutiel, CIC i Credit Agricole, koje ovu funkciju zvanično preuzimaju 2. januara 2020. godine, piše Novi list.

Konzorcijum SPP pokriva 1,4 milijarde evra dugova "Bourbona", što čini 75 odsto ukupnih dugova, a ponudili su i 150 miliona evra novog finansiranja.

Podsetimo se, tog 26. septembra u brodolomu su nastradala četiri člana posade, dok su kapetan Dino Miškić i još šestorica proglašeni za nestale. "Bourbon" je potragu za preživelima obustavio u oktobru.

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>