• 0

Mali: Nemamo problem s finansiranjem projekta "Srbija 2025"

Da ste me pitali pre pet ili šet godina...

  • 0
Siniša Mali Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da finansiranje investicionog program "Srbija 2025", koji će građanima biti predstavljen u subotu, nije problem.

- Mi smo završili finansijsku konsolidaciju naših javnih finansija, sada smo potpuno stabilni, imamo stabilne stope rasta, želim da budu još veće, tako da problem finansiranja svih tih investicija ne postoji - rekao je Mali odgovarajući na pitanje novinara na predstavljanju novog proizvoda Dina kreditne kartice u Beogradu.

Mali je naveo da će taj program podrazumevati investiranje u infrastrukturu, koje, dodaje, treba da podstakne privredni rast zemlje, smanji javni dug i poveća standard građana.

- O tome ćemo detaljno govoriti u subotu na predstavljanju programa, ali da ponovim da finansiranje tog projekta nije nikakv problem. Da ste me pitali pre pet ili šet godina, kada je Srbija bila blizu bankrota, pre reformi i stabilizacije javnih finansija, o tome nismo mogli da pričamo, sada je situacija drugačija i gledamo kako da ostvarimo rast od sedam odsto, što je deo i tog programa - rekao je Mali.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>