• 0

Opet na udaru: Britanija pokrenula istragu o "Amazonovoj" kupovini "Dilivera"

Uprava za zaštitu konkurencije i tržišta je reagovala nakon što su dve kompanije probile rok - 18. decembar, za uveravanje o ispravnosti kupovine i uzajamnog poslovanja

  • 0
Trump-Amazon

Alan Diaz

Britanski regulator za zaštitu konkurencije pokrenuo je detaljnu istragu o "Amazonovoj" kupovini udela u kompaniji za onlajn naručivanje hrane - "Dilivero".

Bezosofa kompanija je imala najveće učešće u "Diliverovoj" akciji prikupljanja sredstava (u iznosu od 575 miliona dolara), a istraga bi mogla da poremeti nastojanja američkog giganta u e-trgovini da konkuriše kompanijama "UberEats", "Just Eat" i "Takeawai", prenosi Rojters.

Uprava za zaštitu konkurencije i tržišta koja je pokrenula inicijalnu istragu u junu, odlučila je da pređe na drugu fazu toka istrage, jer ove dve kompanije nisu uspele da do 18. decembra ove godine otklone njihove sumnje u regularnost kupovine. Uprava je ranije ovog meseca objavila i da bi investiranje "Amazona" u "Dilivero" u sadašnjoj formi moglo da našteti konkurentnosti restorana za isporuku hrane i onlajn dostavi namirnica.

Sa sadašnjim ugovorom, "Amazon" bi imao više prava glasa u upravljanju "Diliverom", koji od 2013. posluje u više od 100 gradova i mesta Velike Britanije. Iz "Dilivera" su saopštili da sarađuju sa Upravom i da će "sporazum unaprediti konkurentost, tako što će restoranima omogućiti da razviju svoj posao, otvoriti nova radna mesta za vozače i pružiti bolji izbor kupcima".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>