• 8

Nekada ih je bilo 10.000, a sada su istorija: Pogledajte kako izgleda groblje Halo govornica

Mlađi se možda ne sećaju kako je bilo razgovarati preko Halo govornica, jer su ih mobilni telefoni jednostavno "progutali". Iako je 2017. prodato 27 hiljada kartica, čuveni crveni aparati danas su uglavnom bačeni iz zapuštenih objekata

 • 8

Telegraf.rs

Prve telefonske govornice Beograd je dobio 1931. i tada ih je bilo desetak. Ipak, uprkos malom broju aparata, u to vreme imale su veliku svrhu. Njihov oblik, boja i način korišćenja s godinama su se menjali, pa tako devedesetih dobijamo čuvene crvene Halo govornice koje su nekada bile hit, a danas polako odlaze u istoriju.

Telegraf.rs

Na trafikama još uvek možemo naći kartice za Halo govornice, iako se broj aparata drastično smanjio - sa 10.000 na oko 2.500. Preko njih, deca su se javljala roditeljima, pre svega studenti iz unutrašnjosti, a onda su došli mobilni telefoni i one su postale odlično "skrovište od kiše". Zanimljivo je da je reklama za Telekomove govornice nekada počinjala uzvikom "Sve nas je više!". Danas, možete ih videti kod zgrade Telekoma na Novom Beogradu.

U 2019. - sve ih je manje, iako je pretprošle godine prodato oko 27.000 Halo kartica. Međutim, treba pomenuti da se preko onih preostalih, koje nisu završile polomljene i uništene na beogradskim livadama, i dalje besplatno mogu kontaktirati tri važne službe: policija (192), vatrogasci (193) i hitna pomoć (194).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • NENAD

  Da nismo stoka , jos bi trajale govornice

  5
  1

  Podelite komentar

 • Тодорић

  Уз малу адаптацију,идеалне као кућице за псе,за неки азил,или уличне псе.

  3
  3

  Podelite komentar

 • Kvazi englez na srpskom

  Neka ulica pored Kineskog buvljaka u NBeogradu. Video letos. :)

  6
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke