• 8

Nova šansa za "Sava centar"? Traži se kupac težak 75 miliona evra

Iako je zdanje arhitekte Stojana Maksimovića od ključne važnosti za razvoj kongresnog turizma, Vesić kaže da nije neophodan Gradu. Ista sudbina čeka i "Beograđanku"

  • 8

Grad Beograd oglasiće sledeće nedelje prodaju kongresnog kompleksa "Sava centar", i za njega će tražiti najmanje 25 miliona evra, a novi vlasnik će u narednih pet godina morati da uloži dodatnih 50 miliona evra u obnovu objekta, ali i da priloži bankarsku garanciju koja će se aktivirati ako ne ispuni taj uslov.

Kako danas piše "Politika", budući vlasnik neće smeti da menja namenu Centra, jer je zdanje arhitekte Stojana Maksimovića u postupku upisa u katalog kulturnih dobara. Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je da je Grad sa "Sava centrom" samo na gubitku, ali da je on svakako neophodan.

- "Sava centar" je od ključne važnosti za razvoj kongresnog turizma budući da takvi turisti dnevno troše dvostruko više novca od ostalih. Novi vlasnik imaće obavezu da po povlašćenim cenama ustupa taj prostor gradu za određene manifestacije poput FEST-a - rekao je Vesić, i dodao da će Grad do kraja januara da oglasi i prodaju "Beograđanke".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    A fakultet ulazi u cenu ili ide posebno ?

  • Boro

    Niko to nece kupiti sa takvim uslovima prodaje...

  • Lord

    Ma sve prodajte...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke