• 0

Ova IKEA prodavnica nema parking, ali ima zeleni krov i ekološku fasadu

Novi objekat nalazi se na bečkoj stanici Vestbanhof

  • 0

Nova IKEA prodavnica, smeštena na bečkoj stanici Vestbanhof, zapravo ne liči ni na jedan postojeći objekat ove kompanije. Zanimljivo je da ima ekološku fasadu i krov, ali nema parking.

Cilj je da se popularizuje bečki javni prevoz, da se smanji emisija štetnih gasova, i da se razvije svest urbanog kupca o ekologiji. Nova prodavnica na Vestbanhofu obuhvata isti asortiman proizvoda kao i sve druge, ali je uvedena i jedna novina: veći komadi nameštaja biće dostavljeni na adresu u roku od 24 sata. Ovaj način kupovine, kažu iz kompanije, pruža udobnost i praktičnost.

Arhitekte jednog bečkog studija i kompanije IKEA uložili su napore da osmisle nekonvencionalni dizajn, sa ciljem da stvore neformalni prostor u kojem cela zajednica može da uživa. Zeleni krov biće otvoren za javnost i nakon isteka radnih sati prodavnice. Osim zelenila, posetioci će moći da uživaju i u kafiću.

Stručnjaci su zamislili spoljnu fasadu kao policu, sa različitim zonama za terase, zelenilo i praktične elemente poput toaleta, liftova i stepenica. U spoljnu fasadu je integrisano čak 160 stabala, koja će balansirati mikroklimu.

Video: Ova porodica je doslovno shvatila reklamu i uselila se u salon nameštaja!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke