• 0
 ≫ 

Dačić o Tatarstanu: Moguća saradnja s Кamazom, ali i naftnom kompanijom

 ≫ 

"Impresioniran sam svim rezultatima u ekonomskoj i svim drugim oblastima koje Tatarstan ima"

  • 0
Dačić

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predvodio je delegaciju Srbije na 18. zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koje je održano u Кazanju, u Ruskoj Federaciji.

Ministar Dačić učestvuje u radu Međuvladinog komiteta kao kopredsedavajući sa srpske strane, dok sa ruske strane ovu funkciju obavlja potpredsednik Vlade Jurij Borisov.

Posle zasedanja Međuvladinog komiteta, šef srpske diplomatije čestitao je potpredsedniku Vlade Ruske Federacije Juriju Borisovu na na reizboru i poželeo puno uspeha novoj Vladi Ruske Federacije.

Kako je rekao, odnosi Srbije i Rusije su izvanredni u svim sektorima, počev od političkih odnosa, pa do ekonomije, kulture, obrazovanja.

- Naše međusobne odnose karakrerišu redovni sastanci svih funkcionera, od predsednika Vučića i Putina, do premijera, predsednika parlamenata, a za nekoliko nedelja u poseti Srbiji biće i moj durugi kolega, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - rekao je Dačić.

Postavili smo cilj, dodao je, a on je da spoljnotrgovinska razmena dođe do 4 milijarde dolara. Prošle godine ona je iznosila 3 milijarde i 560 miliona dolara, dok je 2018. je iznosila 3 milijarde i 60 miliona.

- Dakle, u onosu na pretprošlu godinu naša spoljnotrgovinska razmena je uvećana za pola milijarde, odnosno za 16 odsto. Zadovoljni smo tim trendom, ali mislimo da može da bude i veći. Danas smo razgovarali na dosta važnih tema. Insistirali smo da se ubrza sprovođenje svega onoga što smo dogovorili - rekao je ministar.

Sledeća sednica Međuvladinog komiteta biće u Srbiji.

- Tatarstan ima ogromne potencijale i mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa Srbijom, kao što je uspostavljanje saradnje sa Кamazom, naftnom kompanijom i impresioniran sam svim rezultatima u ekonomskoj i svim drugim oblastima koje Tatarstan ima - rekao je šef srpske diplomatije obraćajući se novinarima nakon sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Rusije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>