• 0

Bolovanje i plata zbog korone u Srbiji: Danas vlada donosi pravilnik

Neke industrije su različite od drugih

  • 0

Predstavnici Vlade, privrede i sindikata će danas imati sastanak na kome će utvrditi jasna pravila o tome šta privreda da radi po pitanju isplate plate, bolovanja i rada od kuće prema svojim zaposlenima. 

- Kada je reč o zaposlenima i ljudima koji su u izolaciji, Privredna Komora će o tome obaveštavati privredne subjekte. U ovom trenutku moramo da napravimo protokol i da vidimo kakvi su to specifični slučajevi. Ima različitih industrija, različitih opcija - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, neke industrije mogu sebi nesmetano da dozvole rad od kuće, i oni koji su u kućnoj izolaciji mogu da budu operativni. S druge strane, neke industrije to ne mogu, zbog čega će se raditi na utvrđivanju pravila.

- Nema panike, i potrebna je međusobna solidarnost  - rekla premijerka.

Povodom situacije u vezi sa korona virusom, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali održali su konferenciju za novinare. Govorili su o privrednim merama koje su doneli kako bi država predupredila negativne efekte korona virusa koje ćemo svakako imati na srpsku privredu.

Video: Vučić: Molim ljude da ne kradu sapune

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke