• 1

Oštar pad bitkoina, gotovo se prepolovio

Kriptovalute izgleda i nisu toliko primapljive u doba korone

  • 1
Bitkoin

Image by Miloslav Hamřík from Pixabay

Pre tačno mesec dana korona virus bio je tek epidemija koja je zahvatila Kinu i poneku drugu zemlju, ulagači su u bitkoinu počeli da traže sigurnost u doba ekonomske neizvesnosti.

Tada je potražnja za najpopularnijom kriptovalutom porasla, pa je i njena cena nakon dugo vremena bila premašila 10.000 dolara.

Međutim, proglašenjem pandemije i sa sve ozbiljnijim posledicama širenja korona virusa na privredu koje vidimo širom sveta, reagovala su i tržišta akcija, ali i kriptovaluta. Pokazalo se da bitkoin i druge kriptovalute ipak nisu tako sigurna imovina u doba moguće recesije, pa je krenula velika rasprodaja.

Samo u poslednja 24 sata cena bitkoina tako je pala za više od 25 odsto i stropoštala se na nivoe od oko 6.000 američkih dolara.

 

Korona virus je ovog puta istaknut kao osnovni uzrok pada vrednosti bitkoina.  Investitori su, čini se, zaboravili na optimizam povezan s nadolazećim "halvingom" odnosno prepolovljenjem nagrada koje se dobivaju rudarenjem, a u ovom kriznom trenutku više ni ne smatraju da je bitkoin "sigurna luka" kada vrednosti ostale, nedigitalne, imovine padaju.

U trenutku pisanja ovog teksta, bitkoin se trgovao za 5, 430 dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    13. mart 2020 | 09:39

    U DOBA KRIZE I RATA SAMO JE ZLATO SIGURNA INVESTICIJA ALI TO JE BRIGA SAMO BOGATIH A SIROTINJA-NAROD SE BORI ZA OPSTANAK !!! BITKOIN JE ISTO RULET IGRA NA SRECU BOGATIH A ZA ONE KOJIMA JE TO NEKA USTEDJENA CRKAVICA PROPAST!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>